Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest event ja ha passat.

Bestieses, trobada de bestiari al barri del Pi de Barcelona

19 de març de 2023 9:00 a 13:00

Gratuït

El pròxim 19 de març, en el marc de les Festes de Sant Josep Oriol, els Amics dels Gegants del Pi organitzaran la tradicional trobada de bestiari coneguda com a ‘Bestieses’. Els participants de l’esdeveniment d’enguany seran: les tres mulasses de Vilanova i la Geltrú (la Boja, la Presumida i la Cabreta), així com de l’Àliga de Mataró.

Programa d’actes

  • A les 9 h: Plantada de bestiari a la plaça de Sant Felip Neri.
  • A les 10.45 h: Cercavila de benvinguda. Recorregut: plaça de Sant Felip Neri, Sant Felip Neri, Sant Sever, Bisbe, plaça Nova, Boters, Pi, plaça de Sant Josep Oriol i plaça del Pi.
  • A les 11.15 h: Ballada a la basílica de Sant Maria del Pi.
  • A les 11.55 h: Cercavila de comiat. Recorregut: plaça del Pi, Cardenal Casañas, Rambla, Portaferrissa, Boters, plaça Nova, Bisbe, Pietat, Santa Clara i plaça del Rei.

(Podeu consultar tot el programa d’actes de les Festes de Sant Josep Oriol 2023 en aquest enllaç)

Què és ‘Bestieses’?

El primer diumenge de les Festes de Sant Josep Oriol l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi organitza Bestieses, una trobada de bestiari en la qual participen diferents imatges festives que tenen alguna característica destacable pel que fa a la seva història i singularitat. Les bèsties que s’escullen, a més, han de tenir un ball propi i han d’anar acompanyades per una formació musical característica.

Per a la trobada, el Lleó convida una bèstia cerimoniosa, coronada, com pot ser una àliga o un lleó, mentre que la Mulassa convida una bèstia més aviat esbojarrada, que “defugi de la solemnitat de les bèsties coronades”, expliquen des de la web dels Gegants del Pi.

Detalls

Data:
19 de març de 2023
Hora:
9:00 a 13:00
Cost:
Gratuït
Esdeveniment Categories:
,
Web:
https://issuu.com/gegantsdelpi/docs/programa_sjo23_pi

Recinte

Basílica de Santa Maria del Pi
Plaça del Pi, 7
Barcelona, Barcelona 08002 Espanya
+ Mapa de Google