Girona-Catalunya Nord i L’Heráult

Notícies

Es busca bestiari de foc per a una trobada a Thuïr (el Rosselló) el 10 de juliol

[2021-06-03] Amb l'arribada del bon temps i la vacunació, tot apunta a que l'activitat cultural vagi recuperant poc a poc el seu ritme. Essent ja tradicional, pels volts de juliol, la municipalitat de Tuïr (Rosselló) organitza una Trobada de Gegants i… (...)

Faràndula Colomenca llança un CD amb totes les músiques que acompanyen el bestiari per Festa Major

[2021-02-01] Dissabte 30 de gener, es va presentar a Santa Coloma de Farners un nou element relacionat amb la cultura popular del municipi. Es tracta d'un CD titulat Bèsties de la Faràndula Colomenca que, com bé diu el seu nom, conté les músiques… (...)

L'entitat de la Catalunya del Nord Aire Nou de Bao rep la Creu de Sant Jordi

[2020-03-12] Aquest 2020 l'associació Aire Nou de Bao ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi, una distinció que atorga la Generalitat des de l'any 1981. L'entitat, federada a l'Agrupació del Bestiari, va saber oficialment dimarts 10 de març que havia estat… (...)

Convocatòria d'ajuts a les comarques gironines per a projectes pedagògics de cultura popular (fins al 28/02/20)

[2020-02-10] Totes les entitats de les comarques gironines interessades a iniciar un projecte pedagògic de cultura popular, ara poden demanar una subvenció a la Diputació de Girona fins al divendres 28 de febrer. La convocatòria està destinada a activitats dirigides als… (...)

La Sala de les Bèsties, un espai per conèixer les imatges festives en primera persona

[2019-12-13] No hi ha res millor per conèixer les imatges festives que tenir-les a prop, tocar-les i, si pot ser, posar-se-les al damunt. Això ho tenen ben clar al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí i és per aquest… (...)

Lloret de Mar estrena una nova mulassa

[2019-11-22] El passat dissabte 16 de novembre, durant la Festa Major de Sant Romà, la Colla Gegantera de Lloret de Mar va presentar un nou element festiu. Es tracta, de la Pepa Maca, una nova mulassa que es converteix en la… (...)

La Bisbal d’Empordà treu l’àliga de l’església després de més de 50 anys per commemorar el 400 aniversari (Festadirecte.cat)

[2019-10-01] El poble va celebrar una jornada amb colles de Vilafranca del Penedès, Cardona, Barcelona, Girona i Torroella de Montgrí. L’àguila de la Bisbal d’Empordà va a tornar a sortir de l’església de la localitat aquest dissabte després de més de… (...)

Es cerquen figures de bestiari festiu per a trobades a la Catalunya Nord (termini: 1 de març)

[2019-02-14] Es busquen entre 2 i 4 figures de bestiari festiu per a participar en cada una de les següents activitats de la Catalunya Nord. Les colles interessades haureu de comunicar-ho per correu electrònic (info@bestiari.cat) abans de l'1 de març, seguint les indicacions que… (...)

Agenda

Vocal-delegat

vacant
Email: info@bestiari.cat
Telèfon: n/d

L’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya s’organitza territorialment en onze àmbits territorials o vegueries, determinades en funció de les realitats ja existents, per criteris socioculturals i de demografia de figures de bèsties. Aquestes demarcacions són les que figuren en aquest menú de la pàgina web.

La creació de nous àmbits territorials és possible en funció de les modificacions demogràfiques de les figures de bestiari o bé per la incorporació de noves àrees.

Cada àmbit territorial té la seva representació a la Junta de Govern de l’Agrupació mitjançant el seu vocal-delegat territorial.

Figures de bestiari festiu

Filtre de cerca:
Població           Tipologia   Foc   Protocol   Cavallets   Animació   Infantil