País Valencià

Notícies

Crònica de la XXII Trobada de Bèsties de Foc de Castelló de la Plana

[2022-06-20] La plaça Major de Castelló de la Plana va tornar acollir de nou, l'11 de juny del 2022, les activitats centrals de la XXII Trobada de Bèsties de Foc, organitzada per Botafocs, que per raó de la pandèmia s’havia suspès… (...)

Retrobestiari, el nou llibre de l’Agrupació del Bestiari posa en valor la memòria viva de la cultura popular dels anys 70 i 80

[2021-11-02] Una mirada al passat. El record a una època passada amb reflexions actuals. Aquesta tardor, arreu de Catalunya es parlarà d’un concepte ben especial: “Retrobestiari” (Edicions Morera). Un projecte col·lectiu que fa referència als anys 70 i 80 del segle… (...)

La XXI Trobada de Bèsties de Foc de Castelló recupera l'espai públic per a la cultura popular (Crònica)

[2021-10-20] La Plaça Sète, del Port de Castelló de la Plana va acollir el passat 16 d’octubre del 2021, les activitats centrals de la XXI Trobada de Bèsties de Foc, organitzada per Botafocs, que va ha canviar la data i lloc… (...)

Dimonis de Mallorca i d'arreu de l'estat espanyol faran una parada aquest estiu a Castelló

[2021-05-21] Aquest estiu, l'Associació Botafocs de Castelló de la Plana portarà al Museu Etnològic de la ciutat una exposició molt completa centrada en l'àmbit dels dimonis. La mostra, titulada Un món de mil dimonis, vol destacar la varietat de llocs i situacions on la… (...)

Castelló elimina alguns espectacles pirotècnics de les Festes de la Magdalena

[2020-02-22] Aquest 2020, durant la festa major de Castelló de la Plana, es podran veure menys espectacles pirotècnics que en edicions anteriors. La comissió encarregada d'organitzar les Festes de la Magdalena en el seu 75è aniversari ha pres la decisió de… (...)

Crònica de la XIV Trobada de Bestiari Domèstic de Castelló

[2020-01-24] L’associació Botafocs compleix 30 anys d’existència en aquest 2020. El primer acte organitzat de l’any amb el suport de l’Agrupació del Bestiari Festiu és la XIV Trobada de Bestiari Domèstic, que va tenir lloc el dissabte 18 de gener i… (...)

L'Agrupació del Bestiari i l'associació Botafocs, guardonats en els III Premis Antoni Carné

[2019-11-08] El projecte de digitalització 3D de les figures de bestiari ha rebut un premi per la seva capacitat innovadora. Així es va anunciar el passat dimecres 6 de novembre a la nit, durant l'acte de lliurament dels III Premis Antoni… (...)

[Crònica] XX Trobada de Bèsties de Foc de Castelló

[2019-06-14] La Plaça Major de Castelló de la Plana va acollir  el 8 de juny del 2019, les activitats centrals de la XX Trobada de Bèsties de Foc, organitzada per Botafocs, que va celebrar també els 20 anys dels primers Dracs… (...)

Agenda

Vocal-delegat


Rafel Pérez Sorlí
Email: info@bestiari.cat
Telèfon: n/d

L’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya s’organitza territorialment en onze àmbits territorials o vegueries, determinades en funció de les realitats ja existents, per criteris socioculturals i de demografia de figures de bèsties. Aquestes demarcacions són les que figuren en aquest menú de la pàgina web.

La creació de nous àmbits territorials és possible en funció de les modificacions demogràfiques de les figures de bestiari o bé per la incorporació de noves àrees.

Cada àmbit territorial té la seva representació a la Junta de Govern de l’Agrupació mitjançant el seu vocal-delegat territorial.

Figures de bestiari festiu

Filtre de cerca:
Població           Tipologia   Foc   Protocol   Cavallets   Animació   Infantil