País Valencià

Notícies

Comunicat de l'associació Botafocs de Castelló de la Plana referent a les festes de la Magdalena 2023

[2023-02-21] Aquest dimarts 21 de febrer, la colla Botafocs de Castelló de la Plana, acaba de publicar un comunicat manifestant la "marginació" de la imatgeria festiva de la ciutat en les festes de la Magdalena 2023 (de l'11 al 19 de… (...)

Crònica de la XVa Trobada de Bestiari Domèstic de Castelló de la Plana

[2023-01-24] El primer acte organitzat per Botafocs l’any 2023, amb el suport de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, és la XVa Trobada de Bestiari Domèstic, que va tenir lloc dissabte 21 de gener. L'acte va contar amb la… (...)

Torna la Trobada de Bestiari Domèstic de Castelló de la Plana amb més música que mai

[2022-12-16] Després de dos anys sense haver-se pogut celebrar de forma presencial, dissabte 21 de gener torna la Trobada de Bestiari Domèstic de Castelló, que enguany arriba a la quinzena edició. Mulasses, dracs i, fins i tot, un isard i un… (...)

Crònica de la XXII Trobada de Bèsties de Foc de Castelló de la Plana

[2022-06-20] La plaça Major de Castelló de la Plana va tornar acollir de nou, l'11 de juny del 2022, les activitats centrals de la XXII Trobada de Bèsties de Foc, organitzada per Botafocs, que per raó de la pandèmia s’havia suspès… (...)

Retrobestiari, el nou llibre de l’Agrupació del Bestiari posa en valor la memòria viva de la cultura popular dels anys 70 i 80

[2021-11-02] Una mirada al passat. El record a una època passada amb reflexions actuals. Aquesta tardor, arreu de Catalunya es parlarà d’un concepte ben especial: “Retrobestiari” (Edicions Morera). Un projecte col·lectiu que fa referència als anys 70 i 80 del segle… (...)

La XXI Trobada de Bèsties de Foc de Castelló recupera l'espai públic per a la cultura popular (Crònica)

[2021-10-20] La Plaça Sète, del Port de Castelló de la Plana va acollir el passat 16 d’octubre del 2021, les activitats centrals de la XXI Trobada de Bèsties de Foc, organitzada per Botafocs, que va ha canviar la data i lloc… (...)

Dimonis de Mallorca i d'arreu de l'estat espanyol faran una parada aquest estiu a Castelló

[2021-05-21] Aquest estiu, l'Associació Botafocs de Castelló de la Plana portarà al Museu Etnològic de la ciutat una exposició molt completa centrada en l'àmbit dels dimonis. La mostra, titulada Un món de mil dimonis, vol destacar la varietat de llocs i situacions on la… (...)

Castelló elimina alguns espectacles pirotècnics de les Festes de la Magdalena

[2020-02-22] Aquest 2020, durant la festa major de Castelló de la Plana, es podran veure menys espectacles pirotècnics que en edicions anteriors. La comissió encarregada d'organitzar les Festes de la Magdalena en el seu 75è aniversari ha pres la decisió de… (...)

Agenda

Celebració de Sant Jordi al barri del Grau de Castelló

[2023-04-22 12:00] La colla Botafocs de Castelló de la Plana ha organitzat per aquest Sant Jordi una jornada plena d'activitats en què els dracs i les víbries seran els protagonistes. Sota el nom "Per Sant Jordi, els dracs a la plaça", diumenge… (...)

Vocal-delegat


Rafel Pérez Sorlí
Email: info@bestiari.cat
Telèfon: n/d

L’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya s’organitza territorialment en onze àmbits territorials o vegueries, determinades en funció de les realitats ja existents, per criteris socioculturals i de demografia de figures de bèsties. Aquestes demarcacions són les que figuren en aquest menú de la pàgina web.

La creació de nous àmbits territorials és possible en funció de les modificacions demogràfiques de les figures de bestiari o bé per la incorporació de noves àrees.

Cada àmbit territorial té la seva representació a la Junta de Govern de l’Agrupació mitjançant el seu vocal-delegat territorial.

Figures de bestiari festiu

Filtre de cerca:
Població           Tipologia   Foc   Protocol   Cavallets   Animació   Infantil