Baix Llobregat i L’Hospitalet

Notícies

La colla El Drac d'Or de l'Hospitalet estrena el Drac Nomar, un homenatge al president de l'entitat, mort a causa de la Covid-19

[2022-04-25] El dia de Sant Jordi es va presentar el Drac Nomar a l’Hospitalet de Llobregat, la darrera creació de l’escultora vilafranquina Dolors Sans. El mal temps va obligar a suspendre la cercavila de bèsties i gegants, però en un moment… (...)

El Camell de Molins de Rei torna per Carnaval

[2022-02-04] Aquest any, si res no diu el contrari, el Camell de Molins de Rei tornarà a treure el cap per Carnaval. I ho farà amb més força que mai, ja que tornarà a empaitar els culs dels molinencs i molinenques pels… (...)

Sant Climent de Llobregat celebra la festa de Sant Antoni amb l'estrena de la Mula Pastora de Can Pinet

[2022-01-17] El passat diumenge 16 de gener, en el marc de la celebració de la Festivitat de Sant Antoni Abat es va presentar a Sant Climent de Llobregat (Baix Llobregat) una nova bèstia festiva. Es tracta de la Mula Pastora de… (...)

Els Premis Ateneus guardonen l'Associació Cultural L'Empelt, impulsora de la Porca de Sant Climent de Llobregat

[2022-01-12] El passat dimarts 21 de desembre de 2021, a la carpa del Circ Històric Raluy s’entregaven els Premis Ateneus de la Federació d'Ateneus de Catalunya, en la seva 32a edició. Diferents projectes vinculats al moviment ateneuístic han estat guardonats en… (...)

La Mamuteta i el Mamut de Viladecans surten a passejar per la ciutat en una Cercavila del Mocador nadalenca

[2021-12-21] El passat divendres 17 de desembre, la Mamuteta i el Mamut de Viladecans van fer un passeig per la ciutat. Ho van fer en el marc de la Cercavila del Mocador, una sortida que cada any fa la colla i… (...)

Retrobestiari, el nou llibre de l’Agrupació del Bestiari posa en valor la memòria viva de la cultura popular dels anys 70 i 80

[2021-11-02] Una mirada al passat. El record a una època passada amb reflexions actuals. Aquesta tardor, arreu de Catalunya es parlarà d’un concepte ben especial: “Retrobestiari” (Edicions Morera). Un projecte col·lectiu que fa referència als anys 70 i 80 del segle… (...)

L'Spelugg, el ratpedrat de les coves d'Esplugues de Llobregat

[2021-10-28] Una nova fornada de bèsties més lleugeres i portables, destinada a gent jove, està sorgint dins l'àmbit del bestiari català. Si la setmana passada parlàvem del Ferafoc Petit, pensat per a nens i adolescents d'entre vuit i catorze anys, ara presentarem… (...)

La Porca de Sant Climent de Llobregat arriba acompanyada de bona música i moltes bèsties

[2021-05-20] El passat divendres 14 de maig es va presentar en societat la Porca, el nou element del Seguici Festiu de Sant Climent de Llobregat (Baix Llobregat). Es tracta de la primera bèstia festiva i de foc amb què compta la… (...)

Agenda

Vocal-delegat


Email: info@bestiari.cat
Telèfon:

L’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya s’organitza territorialment en onze àmbits territorials o vegueries, determinades en funció de les realitats ja existents, per criteris socioculturals i de demografia de figures de bèsties. Aquestes demarcacions són les que figuren en aquest menú de la pàgina web.

La creació de nous àmbits territorials és possible en funció de les modificacions demogràfiques de les figures de bestiari o bé per la incorporació de noves àrees.

Cada àmbit territorial té la seva representació a la Junta de Govern de l’Agrupació mitjançant el seu vocal-delegat territorial.

La territorial del Baix Llobregat i L’Hospitalet comprèn l’extensió geogràfica de la comarca que duu el seu nom, sumant-hi la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat.

Figures de bestiari festiu

Filtre de cerca:
Població           Tipologia   Foc   Protocol   Cavallets   Animació   Infantil