Comarques Centrals

Notícies

Solsona acull la presentació de ‘Retrobestiari’ coincidint amb la celebració de Corpus

[2022-06-16] El pròxim dissabte 18 de juny, dins dels actes de celebració de Corpus, es presentarà a la Biblioteca Carles Morató de Solsona el llibre Retrobestiari. A les sis de la tarda, a la ciutat d’un dels dracs més antics de… (...)

Es cerquen figures per participar en la Fira Mediterrània de Manresa (fins al 7 de juny)

[2022-05-30] Teniu ganes de participar en una trobada de bestiari? Es cerquen colles federades a l'Agrupació per participar en la I Trobada de Bestiari Festiu de la Fira Mediterrània 2022 prevista pel pròxim 8 d'octubre.  La Fira Mediterrània és multidisciplinària i planteja tres itineraris en la seva… (...)

Solsona Experience proposa un recorregut de 90 minuts per conèixer els Gegants del Carnaval i la Festa Major

[2022-04-06] El passat 1 d’abril Solsona Experience va inaugurar el Lo Cal Boig, la nova casa dels gegants del Carnaval i centre d’interpretació de la festa. L’acte es va obrir a totes les persones que van participar en l’adequació del local… (...)

La Biblioteca Central d’Igualada acull la presentació de ‘Retrobestiari’, un llibre que reivindica el bestiari festiu dels 70 i 80

[2022-03-22] El pròxim dissabte 2 d’abril, a les 12 h, teniu una cita a la Biblioteca Central d’Igualada. Es comencen a escalfar motors de cara a Sant Jordi i el llibre ‘Retrobestiari’ (Edicions Morera) és una clara aposta. Com ja se… (...)

L'Onada i la Flama surten de l'ou enmig d'una gran expectació

[2022-02-21] Diumenge passat, els nens i nenes solsonins i solsonines van viure una experiència màgica. Es tracta del naixement de l'Onada i la Flama, les filles de l'Espedrera de Solsona, que després d'un any, van sortir de l'ou. Les criatures, nascudes… (...)

Les figures del Carnaval de Solsona s'exposaran de forma permanent a Lo Cal Boig

[2022-02-14] Solsona Experience obre un nou espai pels gegants del Carnaval de Solsona. La cooperativa, amb la col·laboració de l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona, ha adequat i museïtzat el local i en farà la gestió. La sala, que porta… (...)

Els Espedrers de Solsona impulsen un micromecenatge per crear les Espedreretes, dues figures que posen els infants al centre

[2022-01-19] Atesa l’envergadura creixent de la iniciativa L’Espedrera ha post dos Ous, els seus impulsors obren aquesta setmana, a través del web https://espedrers.cat/mecenatge, així com de forma presencial, una via de finançament col·lectiu Permetre la viabilitat econòmica de totes les activitats… (...)

'Retrobestiari' es presenta al "cor de Catalunya" amb riques vivències sobre la Víbria i en Nas de Sutja

[2021-12-09] "Retrobestiari és un llibre que és una aventura". Així de determinant es mostrava el passat dissabte l'editor Norbert Tomàs, d'Edicions Morera, i editor d'aquest llibre que es va presentar a Manresa. El "cor de Catalunya" era un municipi pendent a l'agenda… (...)

Agenda

Vocal-delegat


Josep Bros
Email: info@bestiari.cat
Telèfon: n/d

L’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya s’organitza territorialment en onze àmbits territorials o vegueries, determinades en funció de les realitats ja existents, per criteris socioculturals i de demografia de figures de bèsties. Aquestes demarcacions són les que figuren en aquest menú de la pàgina web.

La creació de nous àmbits territorials és possible en funció de les modificacions demogràfiques de les figures de bestiari o bé per la incorporació de noves àrees.

Cada àmbit territorial té la seva representació a la Junta de Govern de l’Agrupació mitjançant el seu vocal-delegat territorial.

Figures de bestiari festiu

Filtre de cerca:
Població           Tipologia   Foc   Protocol   Cavallets   Animació   Infantil