Comarques Centrals

Notícies

Prothus, la bèstia osonenca de Tona

[2024-05-20] Imatge de portada: Raquel Trullà Arjonilla. Basat amb la troballa d’un animal prehistòric únic al món al municipi de Tona, l'any 2018 es construia aquesta bèstia plena d’elements simbòlics com grans de blat a les ales o mosaics a la cua per… (...)

Hic sunt dracones! La FESTHI presenta el Drac Antic d'Igualada

[2023-09-11] La celebració de la Festa Major d'Igualada, que va començar dilluns 22 d'agost de 2023, té com a acte central  la Processó de Sant Bartomeu, patró de la ciutat. La Federació del Seguici Tradicional Històric d'Igualada (la FESTHI), aprofitant la cita,… (...)

Gironella estrena una peça d'imatgeria festiva de protocol per les festes de Sant Roc i Sant Marc

[2023-08-04] La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Gironella, conjuntament amb un grup de persones voluntàries de la Vila, han promogut la construcció de la primera imatge festiva i popular de la Vila de Gironella. Una imatge festiva i protocol, és una imatge… (...)

Restaurem la Cabra d'Or!

[2023-07-26] La festa de La Cabra d’Or està a punt de celebrar la seva 14a edició. Fins avui dia, la figura protagonista ha fet les mil i una, entre cercaviles, danses i corredisses pels carrers, places i camins de Moià. Durant… (...)

El Bestiari tindrà signes específics en Llengua de Signes Catalana (LSC) amb la creació del Glossari Bestial!

[2023-06-02] El dissabte 3 de juny a les 11 h, en el marc de la celebració del Corpus de Barcelona, es presenta la iniciativa de traduir una sèrie de paraules pertanyents al vocabulari del món del bestiari a la Llengua de… (...)

Convocatòria de curs RGCRE el 17 de Juny a Barcelona.

[2023-05-30] El proper dissabte 17 de Juny es durà a terme curs RGCRE a la Sala d'actes de Can Saladrigas, al C/ del Joncar, 35 Les inscripcions del col·lectiu del bestiari festiu es poden vehicular a través de l'Agrupació del Bestiari… (...)

La FESTHI vol recuperar el Drac Antic d'Igualada

[2023-05-25] La Federació del Seguici Tradicional Històric d’Igualada (FESTHI) demana la col·laboració ciutadana per sufragar els 13.000 € necessaris per a la recuperació del Drac Antic de la ciutat. La confecció de la figura anirà a càrrec d’Aitor Calleja, que confeccionarà… (...)

Convocatòria de curs RGCRE, 6 de maig de 2023 a Berga (Berguedà).

[2023-04-14] Es convoca una nova edició del curs de Responsables de Grup CRE adreçada als col·lectius de bestiari i diables, que tindrà lloc el dissabte 6 de maig de 2023 al Pavelló de Suècia de Berga (Carrer de la Sardana 24, 08600 Berga)… (...)

Agenda

Vocal-delegat


Josep Bros
Email: info@bestiari.cat
Telèfon: n/d

L’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya s’organitza territorialment en onze àmbits territorials o vegueries, determinades en funció de les realitats ja existents, per criteris socioculturals i de demografia de figures de bèsties. Aquestes demarcacions són les que figuren en aquest menú de la pàgina web.

La creació de nous àmbits territorials és possible en funció de les modificacions demogràfiques de les figures de bestiari o bé per la incorporació de noves àrees.

Cada àmbit territorial té la seva representació a la Junta de Govern de l’Agrupació mitjançant el seu vocal-delegat territorial.

Figures de bestiari festiu

Filtre de cerca:
Població           Tipologia   Foc   Protocol   Cavallets   Animació   Infantil