Comarques Centrals

Notícies

Comença la construcció de la bèstia Pau de foc dels Hostalets de Pierola (Anoia)

[2021-04-08] El Pau de foc, la nova bèstia dels Hostalets de Pierola, ja està agafant volum. Aquesta setmana ha començat el procés de construcció d'aquesta figura que tindrà forma de mico i serà per a un sol portant. La peça primer… (...)

Troben quatre rèpliques robades dels cavallets de la Patum de Berga

[2021-03-26] El passat divendres 19 de març, els Mossos d'Esquadra van entregar a l'Ajuntament de Berga les rèpliques de quatre cavallets de la Patum desaparegudes fa aproximadament vint anys. La troballa de les peces va tenir lloc el dimarts 16 de… (...)

Berga suspèn la Patum per segon any consecutiu

[2021-03-05] La pandèmia de la Covid-19 ha obligat a suspendre la Patum de Berga per segona vegada. El passat divendres 26 de febrer, les persones que integren el Patronat Municipal de la Patum van prendre aquesta decisió tenint en compte les… (...)

El Carnaval de Solsona tindrà dues noves figures festives

[2021-02-19] La comparsa carnavalesca dels Espedrers de Solsona està d'enhorabona: l'Espedrera, és a dir, la bèstia festiva que treuen per Carnaval, ha post dos ous. Un és de color blau i fa referència a l'aigua del riu i l'altre és de… (...)

El Firafoc, que s'anava a celebrar el 16 de maig a Igualada, queda cancel·lat

[2020-04-08] Comunicat de l'associació Dracs i Diables d'Igualada  Seguint les directrius del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, a causa de la pandèmia de la COVID-19 ens veiem amb l'obligació de cancel·lar el Firafoc que teníem previst pel pròxim… (...)

Oberta la convocatòria per presentar subvencions a la Diputació de Barcelona (fins al 26/03/20)

[2020-02-20] Del 26 de febrer al 26 de març, la Diputació de Barcelona ha obert una convocatòria de subvenció per a activitats de cultura popular i tradicional a realitzar dins de la demarcació de Barcelona durant l’any 2020. Aquestes han d'estar… (...)

Els Hostalets de Pierola prepara la construcció d'una bèstia de foc

[2020-01-21] Aquest any, per primera vegada, el municipi dels Hostalets de Pierola (Anoia) traurà una figura pròpia de bestiari per la seva Festa Major. Es tracta del Pau de foc, una bèstia que tindrà forma de mico. La nova imatge festiva… (...)

Igualada farà una menció especial a l'exregidor Josep Gumà, que va donar suport a la creació del Drac

[2019-11-22] El pròxim diumenge 24 de novembre durant la 24a gala de lliurament dels Premis Ciutat d'Igualada el municipi farà una menció especial en record a Josep Ramon Gumà, un dels regidors amb més transcendència dels anys vuitanta a la capital de… (...)

Agenda

Vocal-delegat


Josep Bros
Email: info@bestiari.cat
Telèfon: n/d

L’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya s’organitza territorialment en onze àmbits territorials o vegueries, determinades en funció de les realitats ja existents, per criteris socioculturals i de demografia de figures de bèsties. Aquestes demarcacions són les que figuren en aquest menú de la pàgina web.

La creació de nous àmbits territorials és possible en funció de les modificacions demogràfiques de les figures de bestiari o bé per la incorporació de noves àrees.

Cada àmbit territorial té la seva representació a la Junta de Govern de l’Agrupació mitjançant el seu vocal-delegat territorial.

Figures de bestiari festiu

Filtre de cerca:
Població           Tipologia   Foc   Protocol   Cavallets   Animació   Infantil