Comarques Centrals

Notícies

Els Galls del diable de Castellgalí busquen quatre bèsties per una trobada al mes de maig

[2023-02-28] El pròxim dissabte 6 de maig, els Galls del diable de Castellgalí (el Bages) volen celebrar una trobada de bestiari i estan buscant quatre colles amb moltes ganes de passar-ho bé que hi vulguin participar. L'entitat ofereix sopar i pirotècnia… (...)

La família del bestiari festiu creix: coneix les bèsties que es van estrenar el 2022

[2023-02-24] Fent una mirada endarrere al 2022, es podria dir que el món del bestiari festiu català està d'enhorabona: són 58 les bèsties festives que s'han estrenat arreu del territori. 58 criatures (i segurament algunes més que ens deixem), que enriqueixen… (...)

Oberta la convocatòria de subvencions 2023 de la Diputació de Barcelona de cultura popular i tradicional (fins al 28 de febrer)

[2023-02-22] Des de la Junta de Govern de l'Agrupació del Bestiari us fem saber que hi ha oberta una nova convocatòria de subvenció de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona. Aquesta està dirigida a activitats de cultura popular i… (...)

Els Amics de la Colla COCA, guanyadors del 1r Premi BEST a una entitat federada

[2022-11-21] Aquest 2022 el jurat dels Premis BEST ha fet una aposta clara i ferma per trencar barreres en el món de la cultura popular. Barreres físiques, però també mentals a favor de la inclusió i l’equitat de gènere. De fet,… (...)

Solsona acull la presentació de ‘Retrobestiari’ coincidint amb la celebració de Corpus

[2022-06-16] El pròxim dissabte 18 de juny, dins dels actes de celebració de Corpus, es presentarà a la Biblioteca Carles Morató de Solsona el llibre Retrobestiari. A les sis de la tarda, a la ciutat d’un dels dracs més antics de… (...)

Es cerquen figures per participar en la Fira Mediterrània de Manresa (fins al 7 de juny)

[2022-05-30] Teniu ganes de participar en una trobada de bestiari? Es cerquen colles federades a l'Agrupació per participar en la I Trobada de Bestiari Festiu de la Fira Mediterrània 2022 prevista pel pròxim 8 d'octubre.  La Fira Mediterrània és multidisciplinària i planteja tres itineraris en la seva… (...)

Solsona Experience proposa un recorregut de 90 minuts per conèixer els Gegants del Carnaval i la Festa Major

[2022-04-06] El passat 1 d’abril Solsona Experience va inaugurar el Lo Cal Boig, la nova casa dels gegants del Carnaval i centre d’interpretació de la festa. L’acte es va obrir a totes les persones que van participar en l’adequació del local… (...)

La Biblioteca Central d’Igualada acull la presentació de ‘Retrobestiari’, un llibre que reivindica el bestiari festiu dels 70 i 80

[2022-03-22] El pròxim dissabte 2 d’abril, a les 12 h, teniu una cita a la Biblioteca Central d’Igualada. Es comencen a escalfar motors de cara a Sant Jordi i el llibre ‘Retrobestiari’ (Edicions Morera) és una clara aposta. Com ja se… (...)

Agenda

Vocal-delegat


Josep Bros
Email: info@bestiari.cat
Telèfon: n/d

L’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya s’organitza territorialment en onze àmbits territorials o vegueries, determinades en funció de les realitats ja existents, per criteris socioculturals i de demografia de figures de bèsties. Aquestes demarcacions són les que figuren en aquest menú de la pàgina web.

La creació de nous àmbits territorials és possible en funció de les modificacions demogràfiques de les figures de bestiari o bé per la incorporació de noves àrees.

Cada àmbit territorial té la seva representació a la Junta de Govern de l’Agrupació mitjançant el seu vocal-delegat territorial.

Figures de bestiari festiu

Filtre de cerca:
Població           Tipologia   Foc   Protocol   Cavallets   Animació   Infantil