Terres de Ponent-Alt Pirineu

Notícies

Obertes les inscripcions per participar en el 13è Festival d'Enceses d'Artesa de Lleida (fins al 23 de maig)

[2022-04-27] Després de dos anys sense poder-se celebrar de forma presencial a causa de la pandèmia (el 2020 es va fer una versió confinada), finalment dissabte 2 de juliol tindrà lloc la 13a edició del Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida (Segrià). L'esdeveniment serà… (...)

Retrobestiari, el nou llibre de l’Agrupació del Bestiari posa en valor la memòria viva de la cultura popular dels anys 70 i 80

[2021-11-02] Una mirada al passat. El record a una època passada amb reflexions actuals. Aquesta tardor, arreu de Catalunya es parlarà d’un concepte ben especial: “Retrobestiari” (Edicions Morera). Un projecte col·lectiu que fa referència als anys 70 i 80 del segle… (...)

'El Taratour', una gimcana de cultura popular per Tàrrega, substituirà la Nit del Tararot

[2021-05-11] La cultura popular de Tàrrega és molt rica i està plena d'elements tradicionals. Per conèixer-los tots, l’Associació Guixanet ha creat una gimcana de cultura popular targarina que es podrà gaudir del 12 al 16 de maig. Aquesta gimcana s’anomena El… (...)

Obertes les inscripcions per participar al 12è Festival d'Enceses d'Artesa de Lleida (fins al 23 de maig)

[2020-04-23] El dissabte 4 de juliol, si no hi ha canvis que indiquin el contrari, se celebrarà la 12a edició del Festival d'Enceses d'Artesa de Lleida (Segrià). L'esdeveniment serà una gran exhibició d'enceses de bestiari de foc dels Països Catalans en… (...)

L'ASC Aimerics impulsa una iniciativa solidària en forma d'encàrrecs a domicili

[2020-04-09] L'Associació Sociocultural Aimerics ha posat en marxa un servei solidari per ajudar totes aquelles persones dels municipis de Ribera d'Ondara i Talavera (comarca de la Segarra) que ho necessitin. Els membres d'aquesta entitat s'han ofert a realitzar compres o encàrrecs a… (...)

Se suspèn la Nit del Tararot a causa de la Covid-19

[2020-04-06] El passat primer d'abril, l'Ajuntament de Tàrrega anunciava oficialment la suspensió de la Festa Major de maig, a causa de la Covid-19, ja que les mesures de prevenció desaconsellen actes amb aglomeracions de gent. Des de l'Associació Guixanet volem agrair… (...)

El 7 de març arriba la segona edició de la Gamverrada, la trobada més feminista del bestiari festiu

[2020-02-27] Les Verretes de Guixanet ja preparen una nova edició de la Gamverrada, una trobada de bestiari popular i festiu portat íntegra o majoritàriament per dones. La jornada d’enguany se celebrarà el dissabte 7 de març amb un format similar al… (...)

Els Aimerics impulsen un Verkami per rehabilitar el seu nou local

[2020-01-22] L'Associació Sociocultural Aimerics del municipi de Ribera d'Ondara (Segarra) ha decidit crear una campanya de Verkami per recollir fons per arreglar el seu nou local. A causa de la rescissió del conveni que tenien amb l'Ajuntament, l'entitat ja no disposa… (...)

Agenda

Vocal-delegat


Josep Maria Carrera
Email: info@bestiari.cat
Telèfon: n/d

L’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya s’organitza territorialment en onze àmbits territorials o vegueries, determinades en funció de les realitats ja existents, per criteris socioculturals i de demografia de figures de bèsties. Aquestes demarcacions són les que figuren en aquest menú de la pàgina web.

La creació de nous àmbits territorials és possible en funció de les modificacions demogràfiques de les figures de bestiari o bé per la incorporació de noves àrees.

Cada àmbit territorial té la seva representació a la Junta de Govern de l’Agrupació mitjançant el seu vocal-delegat territorial.

Figures de bestiari festiu

Filtre de cerca:
Població           Tipologia   Foc   Protocol   Cavallets   Animació   Infantil