Terres de Ponent-Alt Pirineu

Notícies

La família del bestiari festiu creix: coneix les bèsties que es van estrenar el 2022

[2023-02-24] Fent una mirada endarrere al 2022, es podria dir que el món del bestiari festiu català està d'enhorabona: són 58 les bèsties festives que s'han estrenat arreu del territori. 58 criatures (i segurament algunes més que ens deixem), que enriqueixen… (...)

Els Diables d'Alguaire sortejaran una cistella durant la Fira de la Figa per poder reconstruir la Figa-Foc

[2022-09-13] Fa dos dissabtes, la colla de Diables d'Alguaire va viure un ensurt mentre participava en la trobada de bestiari de la Festa Major d'Agramunt. La seva bèstia, la Figa-Foc, estava fent la primera encesa de lluïment quan una espurna va… (...)

El Drac d'Olivella, guanyador del Festival d'Enceses d'Artesa de Lleida que ressorgeix després de la pandèmia

[2022-07-04] Un any més ha estat tot un èxit. Després de dos anys sense poder-se celebrar de forma presencial, ha tornat el Festival d'Enceses de Bestiari de Catalunya d'Artesa de Lleida, el primer esdeveniment d'aquestes característiques que va sorgir al país… (...)

El Festival d'Enceses d'Artesa de Lleida es retransmetrà per primera vegada per la TV

[2022-06-30] Enllaç a la retransmissió en directe del Festival, dissabte 2 de juliol a partir de les 23.30 h: https://directostv.teleame.com/lleidatvendirecto/  Per a totes aquelles persones que aquest dissabte no puguin assistir al Festival d'Enceses d'Artesa de Lleida, aquest any hi ha… (...)

Torna el Festival d'Enceses d'Artesa de Lleida, que se celebrarà el pròxim dissabte 2 de juliol

[2022-06-13] El pròxim dissabte 2 de juliol es durà a terme la tretzena edició del Festival d'Enceses d'Artesa de Lleida. Després de dos anys sense poder-se celebrar de forma presencial, es tornarà a fer aquest esdeveniment que pretén estimular la imaginació… (...)

Obertes les inscripcions per participar en el 13è Festival d'Enceses d'Artesa de Lleida (fins al 23 de maig)

[2022-04-27] Després de dos anys sense poder-se celebrar de forma presencial a causa de la pandèmia (el 2020 es va fer una versió confinada), finalment dissabte 2 de juliol tindrà lloc la 13a edició del Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida (Segrià). L'esdeveniment serà… (...)

Retrobestiari, el nou llibre de l’Agrupació del Bestiari posa en valor la memòria viva de la cultura popular dels anys 70 i 80

[2021-11-02] Una mirada al passat. El record a una època passada amb reflexions actuals. Aquesta tardor, arreu de Catalunya es parlarà d’un concepte ben especial: “Retrobestiari” (Edicions Morera). Un projecte col·lectiu que fa referència als anys 70 i 80 del segle… (...)

'El Taratour', una gimcana de cultura popular per Tàrrega, substituirà la Nit del Tararot

[2021-05-11] La cultura popular de Tàrrega és molt rica i està plena d'elements tradicionals. Per conèixer-los tots, l’Associació Guixanet ha creat una gimcana de cultura popular targarina que es podrà gaudir del 12 al 16 de maig. Aquesta gimcana s’anomena El… (...)

Agenda

Vocal-delegat


Josep Maria Carrera
Email: info@bestiari.cat
Telèfon: n/d

L’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya s’organitza territorialment en onze àmbits territorials o vegueries, determinades en funció de les realitats ja existents, per criteris socioculturals i de demografia de figures de bèsties. Aquestes demarcacions són les que figuren en aquest menú de la pàgina web.

La creació de nous àmbits territorials és possible en funció de les modificacions demogràfiques de les figures de bestiari o bé per la incorporació de noves àrees.

Cada àmbit territorial té la seva representació a la Junta de Govern de l’Agrupació mitjançant el seu vocal-delegat territorial.

Figures de bestiari festiu

Filtre de cerca:
Població           Tipologia   Foc   Protocol   Cavallets   Animació   Infantil