Penedès-Garraf

Notícies

El bestiari català entrarà a la llista de Béns Culturals d'Interès Nacional amb el nomenament de tres figures

[2023-03-10] Molt probablement en els pròxims mesos, el Drac de Vilafranca del Penedès i el Drac i l'Àliga de la Bisbal d'Empordà seran declarats per la Generalitat de Catalunya Béns Culturals d'Interès Nacional (BCIN). Aquest passat mes de febrer s'ha iniciat el procediment… (...)

La família del bestiari festiu creix: coneix les bèsties que es van estrenar el 2022

[2023-02-24] Fent una mirada endarrere al 2022, es podria dir que el món del bestiari festiu català està d'enhorabona: són 58 les bèsties festives que s'han estrenat arreu del territori. 58 criatures (i segurament algunes més que ens deixem), que enriqueixen… (...)

Oberta la convocatòria de subvencions 2023 de la Diputació de Barcelona de cultura popular i tradicional (fins al 28 de febrer)

[2023-02-22] Des de la Junta de Govern de l'Agrupació del Bestiari us fem saber que hi ha oberta una nova convocatòria de subvenció de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona. Aquesta està dirigida a activitats de cultura popular i… (...)

La Fera Foguera i l'Àliga de Sitges presideixen el nomenament de l'Espai Festes com a segona seu del Consolat del Bestiari

[2023-02-02] El passat divendres 20 de gener, la ciutat de Sitges va acollir el nomenament de l’Espai Festes com a nova seu del Consolat del Bestiari Català. L’acte va comptar amb l’assistència del regidor de Tradicions i Festes de Sitges, David… (...)

Coneix el Porquet de Sant Antoni, la nova bèstia festiva de Vilanova i la Geltrú

[2023-02-02] Després de més de tres anys d'espera, finalment, el passat dissabte 14 de gener es va estrenar davant de tota la ciutat el Porquet de Sant Antoni de Vilanova i la Geltrú. [caption id="attachment_20841" align="alignright" width="450"] La colla del Porquet… (...)

Entre la imperfecció i la improvisació, la presentació de 'Retrobestiari' a Ribes dibuixa somriures còmplices

[2023-02-02] “Tots els projectes neixen de la il·lusió i els bons records, i aquesta trobada té ànima”. Aquesta és una de les idees principals amb les quals va sortir el públic de la presentació de Retrobestiari (Edicions Morera), el passat divendres… (...)

Sant Pere de Ribes acollirà la presentació de 'Retrobestiari' i un col·loqui sobre la primera trobada de dracs de la localitat

[2023-01-13] El mes de gener ve carregat de novetats en el món del bestiari, alhora també és un bon moment per fer-ne reflexions. El pròxim divendres 20 de gener, en el marc de les Festes de Sant Pau de Sant Pere… (...)

L'Espai Festes de Sitges, on es guarden el Drac i l'Àliga, nova seu del Consolat del Bestiari Català

[2023-01-13] Queda més de mig any per Sant Bartomeu, però el pròxim divendres 20 de gener tots els sitgetans i sitgetanes que ho desitgin podran fer un tastet de Festa Major. Estan convidats a les 19.30 h a la inauguració de… (...)

Agenda

Vocal-delegat


Javi Escamilla
Email: info@bestiari.cat
Telèfon: 633 10 65 16

L’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya s’organitza territorialment en onze àmbits territorials o vegueries, determinades en funció de les realitats ja existents, per criteris socioculturals i de demografia de figures de bèsties. Aquestes demarcacions són les que figuren en aquest menú de la pàgina web.

La creació de nous àmbits territorials és possible en funció de les modificacions demogràfiques de les figures de bestiari o bé per la incorporació de noves àrees.

Cada àmbit territorial té la seva representació a la Junta de Govern de l’Agrupació mitjançant el seu vocal-delegat territorial.

Figures de bestiari festiu

Filtre de cerca:
Població           Tipologia   Foc   Protocol   Cavallets   Animació   Infantil