Penedès-Garraf

Notícies

La colla del Drac Espurna de Calafell escalfa motors pel bateig de la seva bèstia (21 de maig)

[2022-04-30] Ja queda menys pel bateig del Drac Espurna, que tindrà lloc dissabte 21 de maig coincidint amb el Dia Mundial de la Diversitat Cultural pel Diàleg i el Desenvolupament. Al llarg del dia estan previstes una sèrie d'activitats per a… (...)

La colla del Drac de la Geltrú recupera les seves bèsties després d'un canvi de propietat del local sense previ avís

[2022-04-01] Per sort, a hores d'ara es pot dir que tot ha quedat en un ensurt. Ara fa una setmana l'Associació d'Amics del Drac de la Geltrú va denunciar que els havien "segrestat" els dracs i el material de la colla… (...)

El Ball de Cotonines de Vilafranca del Penedès deixarà de ser exclusivament per a dones

[2022-03-31] El Ball de Cotonines de Vilafranca del Penedès ha fet un canvi en els seus estatuts i permetrà, a partir d'ara, que qualsevol persona tingui accés al ball sense tenir en compte la seva identitat de gènere. Fins ara aquest… (...)

El Drac Espurna de Calafell, una creació de Dolors Sans inspirada en retaules gòtics catalans

[2022-03-11] El passat diumenge dia 6 de març, es va estrenar el nou drac Espurna de Calafell amb una original processó que va consistir en portar el drac caminant des del taller de la seva creadora, l’escultora vilafranquina Dolors Sans, situat… (...)

La Casa de la Festa Major acull la presentació de ‘Retrobestiari’, un llibre que recull l’essència del bestiari de l’Alt Penedès

[2022-03-10] Us heu preguntat mai quins són els orígens de les bèsties festives de l’Alt Penedès? El pròxim dissabte 26 de març en sabreu la resposta. A dos quarts de sis de la tarda, a la Casa de la Festa Major… (...)

El Drac Espurna de Calafell arribarà a la localitat a peu, en una "processó festiva" de 26 quilòmetres

[2022-02-17] Hi ha novetats en el projecte del Drac Espurna de Calafell. Mentre l'escultora vilafranquina Dolors Sans està enllestint la figura al seu taller de Pacs del Penedès, des de l'entitat s'està organitzant una empresa excepcional en el món del bestiari. Es… (...)

Sant Pere de Ribes redescobreix la història del Drac Vell amb l'estrena del documental 'Ara ve el drac'

[2022-02-02] Sabíeu que abans del Drac de Tres Caps, Sant Pere de Ribes (el Garraf) havia tingut un altre drac? Sí sí, i ben antic que era, de l’any 1916. El passat dissabte 29 de gener, amb l’estrena del documental Ara ve… (...)

El Drac Sant Pere de Ribes, 50 anys del primer drac de tres caps de Catalunya

[2022-01-19] Text d'Antón Milà i Muntané El 23 de gener de l'any 1972, el poble de Sant Pere de Ribes estrenava una bèstia de foc fins aleshores mai vista, un drac amb tres altius caps. La idea havia sortit de la… (...)

Agenda

Acte de bateig del Drac Espurna de Calafell

[2022-05-21 00:00] Coincidint amb el Dia Mundial de la Diversitat Cultural pel Diàleg i el Desenvolupament, dissabte 21 maig tindrà lloc l'acte de bateig del Drac Espurna de Calafell. L'acte comptarà amb l'assistència dels seus padrins, que són: El Drac de la… (...)

Vocal-delegat


Javi Escamilla
Email: info@bestiari.cat
Telèfon: 633 10 65 16

L’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya s’organitza territorialment en onze àmbits territorials o vegueries, determinades en funció de les realitats ja existents, per criteris socioculturals i de demografia de figures de bèsties. Aquestes demarcacions són les que figuren en aquest menú de la pàgina web.

La creació de nous àmbits territorials és possible en funció de les modificacions demogràfiques de les figures de bestiari o bé per la incorporació de noves àrees.

Cada àmbit territorial té la seva representació a la Junta de Govern de l’Agrupació mitjançant el seu vocal-delegat territorial.

Figures de bestiari festiu

Filtre de cerca:
Població           Tipologia   Foc   Protocol   Cavallets   Animació   Infantil