Penedès-Garraf

Notícies

El Bestiari tindrà signes específics en Llengua de Signes Catalana (LSC) amb la creació del Glossari Bestial!

[2023-06-02] El dissabte 3 de juny a les 11 h, en el marc de la celebració del Corpus de Barcelona, es presenta la iniciativa de traduir una sèrie de paraules pertanyents al vocabulari del món del bestiari a la Llengua de… (...)

Convocatòria de curs RGCRE el 17 de Juny a Barcelona.

[2023-05-30] El proper dissabte 17 de Juny es durà a terme curs RGCRE a la Sala d'actes de Can Saladrigas, al C/ del Joncar, 35 Les inscripcions del col·lectiu del bestiari festiu es poden vehicular a través de l'Agrupació del Bestiari… (...)

La Diputació de Tarragona obre convocatòria de subvencions.

[2023-05-16] Convocatòria de subvencions destinades a persones jurídiques privades sense afany de lucre, per a activitats culturals o d’interès ciutadà de caràcter singular realitzades a la demarcació de Tarragona (any 2023). La Diputació de Tarragona, en el marc del seu àmbit… (...)

Els tabalers del Drac de la Geltrú fan el canvi a tabals tradicionals.

[2023-04-23] L'entitat ha iniciat una campanya de micromecenatge a la plataforma TotSuma Els tabalers del Drac de la Geltrú renovaran aquesta Festa Major de Vilanova i la Geltrú tots els instruments i deixaran d’utilitzar els tabals metàl·lics que han fet servir fins ara. Des de… (...)

Convocatòria de curs RGCRE, 6 de maig de 2023 a Berga (Berguedà).

[2023-04-14] Es convoca una nova edició del curs de Responsables de Grup CRE adreçada als col·lectius de bestiari i diables, que tindrà lloc el dissabte 6 de maig de 2023 al Pavelló de Suècia de Berga (Carrer de la Sardana 24, 08600 Berga)… (...)

El bestiari català entrarà a la llista de Béns Culturals d'Interès Nacional amb el nomenament de tres figures

[2023-03-10] Molt probablement en els pròxims mesos, el Drac de Vilafranca del Penedès i el Drac i l'Àliga de la Bisbal d'Empordà seran declarats per la Generalitat de Catalunya Béns Culturals d'Interès Nacional (BCIN). Aquest passat mes de febrer s'ha iniciat el procediment… (...)

La família del bestiari festiu creix: coneix les bèsties que es van estrenar el 2022

[2023-02-24] Fent una mirada endarrere al 2022, es podria dir que el món del bestiari festiu català està d'enhorabona: són 58 les bèsties festives que s'han estrenat arreu del territori. 58 criatures (i segurament algunes més que ens deixem), que enriqueixen… (...)

Oberta la convocatòria de subvencions 2023 de la Diputació de Barcelona de cultura popular i tradicional (fins al 28 de febrer)

[2023-02-22] Des de la Junta de Govern de l'Agrupació del Bestiari us fem saber que hi ha oberta una nova convocatòria de subvenció de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona. Aquesta està dirigida a activitats de cultura popular i… (...)

Agenda

Presentació del Lleonet del Vendrell a partir d'una digitalització 3D

[2023-09-30 17:30] El dissabte 30 de setembre de 2023 es presentarà, a la plaça Vella del Vendrell, el nou Lleonet realitzat a partir d'una digitalització 3D per l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. És una figura adaptada a les circumstàncies del ball… (...)

Vocal-delegat


Javi Escamilla
Email: info@bestiari.cat
Telèfon: 633 10 65 16

L’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya s’organitza territorialment en onze àmbits territorials o vegueries, determinades en funció de les realitats ja existents, per criteris socioculturals i de demografia de figures de bèsties. Aquestes demarcacions són les que figuren en aquest menú de la pàgina web.

La creació de nous àmbits territorials és possible en funció de les modificacions demogràfiques de les figures de bestiari o bé per la incorporació de noves àrees.

Cada àmbit territorial té la seva representació a la Junta de Govern de l’Agrupació mitjançant el seu vocal-delegat territorial.

Figures de bestiari festiu

Filtre de cerca:
Població           Tipologia   Foc   Protocol   Cavallets   Animació   Infantil