Penedès-Garraf

Notícies

El Drac Sant Pere de Ribes, 50 anys del primer drac de tres caps de Catalunya

[2022-01-19] Text d'Antón Milà i Muntané El 23 de gener de l'any 1972, el poble de Sant Pere de Ribes estrenava una bèstia de foc fins aleshores mai vista, un drac amb tres altius caps. La idea havia sortit de la… (...)

Nou bèsties d'arreu de Catalunya participaran en la XXIV Mostra de Bestiari Festiu de Ploma de Vilafranca

[2021-12-09] El pròxim diumenge 19 de desembre, en el marc de la 357a edició de la Fira del Gall, es tornarà a celebrar la XXIV Mostra de Bestiari Festiu de Ploma de Vilafranca del Penedès. Si bé l'any passat no es va poder… (...)

L'associació La Plaga de Puigdàlber presenta la primera bèstia festiva del municipi: una mosca feta per Dolors Sans

[2021-12-09] El passat divendres 3 de desembre es va presentar a Puigdàlber (Alt Penedès) el nou drac La Plaga. Dissenyat i construït per l’escultora de la festa vilafranquina Dolors Sans. L’acte es va emmarcar dins dels actes de la festa major… (...)

S'estrena la Bèstia de Sant Sadurní, una barreja entre toro i drac, obra de Dolors Sans

[2021-12-01] El passat dissabte dia 27 de novembre de 2021, en el marc dels actes de la Festa Major de Sant Sadurní, es va presentar el drac La Bèstia de Sant Sadurní, dissenyat i construït per l’escultora vilafranquina Dolors Sans. L’acte… (...)

La colla de Diables Se m'n Refum estrenarà una bèstia feta per Dolors Sans

[2021-11-19] El dilluns 15 de novembre es va celebrar a la sala d’actes de La Llar l’assemblea extraordinària dels Diables Se m’n Refum que va servir per presentar tots els actes previstos de cara la Festa Major de Sant Sadurní, que… (...)

S'inaugura la remodelació de la Casa de la Festa de Vilafranca del Penedès, més interactiva que mai

[2021-11-05] Després de tres anys i mig d'obres, aquest mes de novembre obre les portes la nova Casa de la Festa Major de Vilafranca del Penedès, que ha estat remodelada i ampliada. El passat dimarts dos de novembre es va inaugurar… (...)

Retrobestiari, el nou llibre de l’Agrupació del Bestiari posa en valor la memòria viva de la cultura popular dels anys 70 i 80

[2021-11-02] Una mirada al passat. El record a una època passada amb reflexions actuals. Aquesta tardor, arreu de Catalunya es parlarà d’un concepte ben especial: “Retrobestiari” (Edicions Morera). Un projecte col·lectiu que fa referència als anys 70 i 80 del segle… (...)

Crònica de la Reencarnada, la trobada de bèsties de Lavern

[2021-10-28] El passat 23 d'octubre, la colla Drac i Redimonis de Lavern va celebrar la Reencarnada, la trobada de bèsties de Lavern on se celebra la reencarnació del Masellot. Durant l'activitat, un cop mes la colla va demostrar que la cultura és viva… (...)

Agenda

Vocal-delegat


Javi Escamilla
Email: info@bestiari.cat
Telèfon: n/d

L’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya s’organitza territorialment en onze àmbits territorials o vegueries, determinades en funció de les realitats ja existents, per criteris socioculturals i de demografia de figures de bèsties. Aquestes demarcacions són les que figuren en aquest menú de la pàgina web.

La creació de nous àmbits territorials és possible en funció de les modificacions demogràfiques de les figures de bestiari o bé per la incorporació de noves àrees.

Cada àmbit territorial té la seva representació a la Junta de Govern de l’Agrupació mitjançant el seu vocal-delegat territorial.

Figures de bestiari festiu

Filtre de cerca:
Població           Tipologia   Foc   Protocol   Cavallets   Animació   Infantil