El Camp-Conca-Priorat

Notícies

'Retrobestiari', un llibre que parteix de la il·lusió de començar de zero i ser aprenent de tot

[2022-05-27] Ja se sap que la il·lusió ens mou a fer coses, i precisament Retrobestiari és un llibre impregnat d'il·lusió. Aquesta és una de les conclusions a les quals van arribar els ponents en la presentació de Retrobestiari que va tenir… (...)

Es presenta a Valls un llibre sobre el bestiari festiu més rebel i democràtic

[2022-05-24] La publicació conté una vintena de testimonis sobre la creació de bèsties festives (entre elles el Drac de Valls), així com fotografies inèdites del bestiari festiu dels anys 70 i 80 “Nosaltres volíem un drac, però desconeixíem com havia de… (...)

El Mamut de la Canonja s'estrena amb el seu primer correfoc per la localitat

[2022-04-04] Aquest dissabte teniu una cita a l'acte de bateig del Mamut de la Canonja. L'esdeveniment, pensat per gaudir del foc i les espurnes, inclourà un correfoc, una timbalada i una plantada de bèsties i comptarà amb l'assistència dels padrins de… (...)

Retrobestiari, el nou llibre de l’Agrupació del Bestiari posa en valor la memòria viva de la cultura popular dels anys 70 i 80

[2021-11-02] Una mirada al passat. El record a una època passada amb reflexions actuals. Aquesta tardor, arreu de Catalunya es parlarà d’un concepte ben especial: “Retrobestiari” (Edicions Morera). Un projecte col·lectiu que fa referència als anys 70 i 80 del segle… (...)

Crònica: La veïna Dragonina fa 35 anys i va de bateig

[2021-10-29] Dissabte 23 d'octubre, a dos quarts d’onze, començava la jornada plena de nervis, amb la canalla de les dues escoles públiques. Setmanes d’assaig amb les classes de 5è i 6è per portar els dos gegantons mestres, fets per Joan Miró… (...)

Alcover estrena la figura d'un falcó relacionada amb una llegenda del municipi

[2021-10-29] El passat divendres 15 d'octubre, en el marc de la Festa Major d'Alcover (Alt Camp), va tenir lloc la presentació del Falcó d'Alcover, una nova bèstia festiva construïda per l'artista alcoverenc Joan Carles Agràs Guri. La figura té onze punts de foc… (...)

La Pobla de Montornès farà un homenatge als avis, i als corrals que havien tingut, amb l'estrena d'un Gall

[2021-07-22] Divendres 30 de juliol tindrà lloc la presentació d'una nova bèstia festiva a la Pobla de Montornès. Es tracta d'un Gall, que entrarà a formar part del seguici popular del municipi. La figura, feta per l'escultor Joan Miró (el mateix constructor… (...)

La Mulassa de Montblanc celebrarà els 40 anys amb un homenatge a totes les persones que l'han portada

[2021-03-03] Aquest 2021 la Mulassa de Montblanc compleix 40 anys i, per celebrar-ho, la colla encarregada de portar-la, els Amics dels Gegants Montblanc, ha preparat diferents activitats. La primera d'elles tindrà lloc diumenge 16 de maig, coincidint amb les Festes de… (...)

Agenda

Vocal-delegat


Lluís Bros
Email: info@bestiari.cat
Telèfon: n/d

L’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya s’organitza territorialment en onze àmbits territorials o vegueries, determinades en funció de les realitats ja existents, per criteris socioculturals i de demografia de figures de bèsties. Aquestes demarcacions són les que figuren en aquest menú de la pàgina web.

La creació de nous àmbits territorials és possible en funció de les modificacions demogràfiques de les figures de bestiari o bé per la incorporació de noves àrees.

Cada àmbit territorial té la seva representació a la Junta de Govern de l’Agrupació mitjançant el seu vocal-delegat territorial.

Figures de bestiari festiu

Filtre de cerca:
Població           Tipologia   Foc   Protocol   Cavallets   Animació   Infantil