El Camp-Conca-Priorat

Notícies

La família del bestiari festiu creix: coneix les bèsties que es van estrenar el 2022

[2023-02-24] Fent una mirada endarrere al 2022, es podria dir que el món del bestiari festiu català està d'enhorabona: són 58 les bèsties festives que s'han estrenat arreu del territori. 58 criatures (i segurament algunes més que ens deixem), que enriqueixen… (...)

Els Diables Rigor Mortis de Solivella busquen colles per participar en "La Ceptrotada", un singular concurs de ceptrots

[2023-02-13] Aquest 2023, la deessa de l'infern Proserpina, el ceptrot dels Diables Rigor Mortis de Solivella (Conca de Barberà), compleix 15 anys i per celebrar-ho la seva colla té previst organitzar un concurs de ceptrots el pròxim dissabte 20 de maig. Sota… (...)

La Víbria de Tarragona estrena logotip amb motiu del seu 30 aniversari

[2022-12-21] Coneguda com la Serrallenca, la Víbria de Tarragona està d'aniversari. L'any vinent, una de les bèsties més carismàtiques i estimades del Seguici de la ciutat complirà 30 anys. La Colla de Diables Voramar del Serrallo-Víbria de Tarragona –entitat mare de la Víbria-, vol celebrar l'esdeveniment… (...)

Tres campanyes de micromecenatge per augmentar i difondre la família del bestiari

[2022-11-24] Ara que arriba el fred i acaba la temporada forta de festes majors, és un bon moment per parar-se i fer revisió de l'any. Alhora, és una bona ocasió per avançar en projectes de més llarg recorregut. Aquest és el cas… (...)

Constantí bateja dues bèsties, una Mulassa i un Lleó, que seran portats pels joves de la vila

[2022-10-26] Des de dissabte passat, la vila de Constantí té dues bèsties festives noves al seu seguici popular. Elles són el Lleó i la Mulassa. La primera és una escultura de l'artista de la Serra d'Almos Joan Miró Oró i la segona… (...)

La Mulassa de Tarragona celebra la prèvia de Santa Tecla amb una desena d'actes

[2022-09-13] La Mulassa de Tarragona afronta, aquestes setmanes, la Santa Tecla més esperada de les darreres dècades amb un programa d’activitats d’aniversari que s’allargarà fins al setembre de 2023, i que compta amb la col·laboració, entre d’altres, de l’Agrupació de Bestiari… (...)

L'Estol del Basilisc de Reus celebrarà el seu 15è aniversari amb una gran festa amb vermuts musicals i cercavila de bestiari

[2022-09-09] El pròxim diumenge 18 de setembre hi haurà festa al Parc de Sant Jordi de Reus. S'hi celebrarà el 15è aniversari de l'Estol del Basilisc de Reus, una gran jornada festiva plena de música i bestiari festiu, pensada perquè s'ho… (...)

'Retrobestiari', un llibre que parteix de la il·lusió de començar de zero i ser aprenent de tot

[2022-05-27] Ja se sap que la il·lusió ens mou a fer coses, i precisament Retrobestiari és un llibre impregnat d'il·lusió. Aquesta és una de les conclusions a les quals van arribar els ponents en la presentació de Retrobestiari que va tenir… (...)

Agenda

II Exposició 'Cremant el món del foc!'

[2023-04-03 00:00] El Ball de Diables de l'Hospitalet de l'Infant ha organitzat per aquest mes d'abril la segona edició de l'exposició 'Cremant el món del foc!'. Enguany els visitants es podran tornar a endinsar en la història del món del foc i… (...)

Vocal-delegat


Lluís Bros
Email: info@bestiari.cat
Telèfon: n/d

L’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya s’organitza territorialment en onze àmbits territorials o vegueries, determinades en funció de les realitats ja existents, per criteris socioculturals i de demografia de figures de bèsties. Aquestes demarcacions són les que figuren en aquest menú de la pàgina web.

La creació de nous àmbits territorials és possible en funció de les modificacions demogràfiques de les figures de bestiari o bé per la incorporació de noves àrees.

Cada àmbit territorial té la seva representació a la Junta de Govern de l’Agrupació mitjançant el seu vocal-delegat territorial.

Figures de bestiari festiu

Filtre de cerca:
Població           Tipologia   Foc   Protocol   Cavallets   Animació   Infantil