Vallès-Maresme-Barcelonès Nord

Notícies

La nova bèstia de Rubí, un porc senglar agressiu i en posició d'atac

[2020-02-25] Dissabte  22 de febrer es va presentar la nova bèstia de la colla de Diables de Rubí: un porc senglar dissenyat i construït per l’escultora d'imatgeria festiva vilafranquina Dolors Sans. La figura és un porc senglar agressiu i de proporcions… (...)

Sabadell enriquirà el seu seguici festiu amb dues bèsties noves

[2020-02-20] A la ciutat de Sabadell recentment s’estan coent dos projectes molt interessants vinculats amb el bestiari festiu. Es tracta de la creació d’un lleó i una àliga, dues figures solemnes que a l’època medieval s’inspiraven en la religió cristiana. El… (...)

Oberta la convocatòria per presentar subvencions a la Diputació de Barcelona (fins al 26/03/20)

[2020-02-20] Del 26 de febrer al 26 de març, la Diputació de Barcelona ha obert una convocatòria de subvenció per a activitats de cultura popular i tradicional a realitzar dins de la demarcació de Barcelona durant l’any 2020. Aquestes han d'estar… (...)

La Colla de Diables de Rubí compleix 25 anys amb l'estrena d'una nova bèstia

[2020-02-19] Té el cap més gran, la cara més agressiva i causarà un major efecte. La Colla de Diables de Rubí estrena bèstia i ho farà amb motiu dels seus vint-i-cinc anys. La figura, dissenyada i creada per l'escultora d'imatgeria festiva… (...)

Sant Antoni de Vilamajor té una bèstia nova: el Socarrat i Calabruixa

[2020-01-22] El passat dissabte dia 18 de gener es va estrenar la nova bèstia de la colla de diables Bocs de Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental), una població als peus del Montseny. La figura s'anomena Socarrat i Calabruixa i ha estat dissenyada per… (...)

Els Diables de Sant Cugat fan 30 anys i busquen colles de bestiari

[2020-01-10] Aquest 2020 els Diables de Sant Cugat compleixen 30 anys i, com ells diuen en un missatge a Twitter, la volen "liar ben grossa". Per festejar aquest aniversari la colla vallenca proposa celebrar tres correfocs diferents en tres mesos de… (...)

Es convoca Curs de Responsables de Grup CRE, el 30 de novembre a Rubí

[2019-11-13] Es convoca una nova edició del curs de Responsables de Grup CRE adreçada als col·lectius de bestiari i diables, que tindrà lloc el proper dissabte 30 de novembre, al Museu Castell de Rubí (Carrer del Castell 35, 08191 Rubí). S'adjunta el programa provisional de… (...)

Joves de Badalona impulsen la creació d'una mulassa

[2019-10-28] Un grup de joves de Badalona està treballant per incorporar una mulassa al seguici festiu de la ciutat. Així ho ha anunciat aquest dilluns 28 d'octubre a través d'un comunicat publicat a les xarxes socials. Mitjançant l'etiqueta #eslhoradelamulassa, aquest col·lectiu té… (...)

Agenda

Vocal-delegat


Coral Gascón
Email: info@bestiari.cat
Telèfon: n/d

L’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya s’organitza territorialment en onze àmbits territorials o vegueries, determinades en funció de les realitats ja existents, per criteris socioculturals i de demografia de figures de bèsties. Aquestes demarcacions són les que figuren en aquest menú de la pàgina web.

La creació de nous àmbits territorials és possible en funció de les modificacions demogràfiques de les figures de bestiari o bé per la incorporació de noves àrees.

Cada àmbit territorial té la seva representació a la Junta de Govern de l’Agrupació mitjançant el seu vocal-delegat territorial.

Figures de bestiari festiu

Filtre de cerca:
Població           Tipologia   Foc   Protocol   Cavallets   Animació   Infantil