Vallès-Maresme-Barcelonès Nord

Notícies

La Mulassa Sabadell, la primera de color blanc de Catalunya, busca portants

[2022-10-05] Obra del Taller Sarandaca, la Mulassa de Sabadell és una de les poques, per no dir l'única Mulassa de Catalunya, que és de color blanc. Es va estrenar aquest estiu passat, més concretament diumenge 31 de juliol, en el marc… (...)

Sabadell estrenarà al juliol una Mulassa i vuit Cavallets Cotoners

[2022-06-22] [caption id="attachment_18477" align="alignright" width="208"] Modelat en fang de la Mulassa de Sabadell[/caption] El pròxim mes de juliol, Sabadell viurà l'estrena d'una nova bèstia festiva: una Mulassa. La figura, impulsada per l'Associació Encultura't, es donarà a conèixer diumenge 31 de juliol… (...)

Torna la Mostra de Bestiari de Foc Llinars del Vallès, acompanyada d'una Trobada Gegantera

[2022-05-10] Aquest mes de maig Llinars del Vallès, recupera, després de l'aturada per la pandèmia, la seva mostra de bestiari de foc. Enguany l'activitat tindrà lloc dissabte 14 de maig i anirà acompanyada d'una trobada gegantera per, tal com expliquen des de… (...)

L'Encabronada de Sant Cugat del Vallès torna aquest mes de maig amb tres dies de festa i foc

[2022-05-04] Aquest mes de maig l'Encabronada de Sant Cugat del Vallès sí que se celebrarà, i amb més força que mai. Després de l'aturada forçada per culpa de la pandèmia, els dies 20, 21 i 22 de maig, els carrers del… (...)

Torna a Mataró el 'Rebombori de la Mulassa', que enguany convidarà colles del Vendrell, l'Hospitalet i Sabadell

[2022-02-17] El pròxim dissabte 19 de febrer, la Mulassa de Mataró tornarà a ballar pels carrers de la ciutat. Ho farà per primer cop des del Carnestoltes del 2020, moment en el qual va aparèixer la pandèmia mundial. Dissabte, la Mulassa… (...)

La Lloba Llepa-sang, la nova bèstia dels Diables de Sant Cugat membre de l'Agrupació del Bestiari

[2021-12-10] Aquesta tardor, la colla de Diables de Sant Cugat del Vallès ha estat d'estrena. Es tracta d'una bèstia pensada per adolescents (a partir de 12 anys) molt lleugera, de només 14 quilos. Ella és la Lloba Llepa-sang. L'escultor Elías Álvarez,… (...)

El primer Concurs de Tabals Tradicionals de Terrassa comptarà amb una classe magistral de Gerard Pouget

[2021-11-11] El Drac Baluk Astharot de Terrassa organitza per primer cop un concurs de Tabals Tradicionals a la ciutat. Compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i el suport de l'Ajuntament de Terrassa. Després d'haver participat en diverses edicions… (...)

Retrobestiari, el nou llibre de l’Agrupació del Bestiari posa en valor la memòria viva de la cultura popular dels anys 70 i 80

[2021-11-02] Una mirada al passat. El record a una època passada amb reflexions actuals. Aquesta tardor, arreu de Catalunya es parlarà d’un concepte ben especial: “Retrobestiari” (Edicions Morera). Un projecte col·lectiu que fa referència als anys 70 i 80 del segle… (...)

Agenda

Vocal-delegat


Coral Gascón
Email: info@bestiari.cat
Telèfon: n/d

L’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya s’organitza territorialment en onze àmbits territorials o vegueries, determinades en funció de les realitats ja existents, per criteris socioculturals i de demografia de figures de bèsties. Aquestes demarcacions són les que figuren en aquest menú de la pàgina web.

La creació de nous àmbits territorials és possible en funció de les modificacions demogràfiques de les figures de bestiari o bé per la incorporació de noves àrees.

Cada àmbit territorial té la seva representació a la Junta de Govern de l’Agrupació mitjançant el seu vocal-delegat territorial.

Figures de bestiari festiu

Filtre de cerca:
Població           Tipologia   Foc   Protocol   Cavallets   Animació   Infantil