Vallès-Maresme-Barcelonès Nord

Notícies

Un Sant Jordi 2020 diferent amb el Drac de Granollers

[2021-04-23] L'última edició del Festivitas Bestiarum va ser especial. El jurat dels Premis BEST va decidir donar un premi a totes les colles de l'Agrupació del Bestiari que havien presentat la seva candidatura al certamen. Totes elles havien aconseguit reinventar-se durant… (...)

Les entitats de Sabadell organitzen una mostra per apropar la cultura popular a la gent

[2021-04-16] Després de més d'un any de pandèmia, la cultura popular i tradicional catalana de Sabadell ha unit forces perquè els sabadellencs puguin tornar a gaudir de la festa. És per aquest motiu que les entitats de cultura popular han organitzat… (...)

El Gall de Parets del Vallès, un dels primers a donar protagonisme a les dones

[2021-03-12] El Gall de Parets del Vallès, creat l'any 1997, és una de les bèsties pioneres de Catalunya en ser portada exclusivament per un grup de dones. Com la Mulassa Presumida de Vilanova i la Geltrú (1955) o la Mula de Sant… (...)

L'associació del Drac Baluk de Terrassa crea un protocol per a l'abordatge de les violències masclistes

[2021-03-05] Són situacions en les quals a ningú li agradaria trobar-se, però malauradament passen. Com diu Laia Julià, expresidenta de la colla del Drac Baluk: "El masclisme és masclisme i, en una esfera o altra, no deixa de ser el mateix".… (...)

La nova bèstia de Rubí, un porc senglar agressiu i en posició d'atac

[2020-02-25] Dissabte  22 de febrer es va presentar la nova bèstia de la colla de Diables de Rubí: un porc senglar dissenyat i construït per l’escultora d'imatgeria festiva vilafranquina Dolors Sans. La figura és un porc senglar agressiu i de proporcions… (...)

Sabadell enriquirà el seu seguici festiu amb dues bèsties noves

[2020-02-20] A la ciutat de Sabadell recentment s’estan coent dos projectes molt interessants vinculats amb el bestiari festiu. Es tracta de la creació d’un lleó i una àliga, dues figures solemnes que a l’època medieval s’inspiraven en la religió cristiana. El… (...)

Oberta la convocatòria per presentar subvencions a la Diputació de Barcelona (fins al 26/03/20)

[2020-02-20] Del 26 de febrer al 26 de març, la Diputació de Barcelona ha obert una convocatòria de subvenció per a activitats de cultura popular i tradicional a realitzar dins de la demarcació de Barcelona durant l’any 2020. Aquestes han d'estar… (...)

La Colla de Diables de Rubí compleix 25 anys amb l'estrena d'una nova bèstia

[2020-02-19] Té el cap més gran, la cara més agressiva i causarà un major efecte. La Colla de Diables de Rubí estrena bèstia i ho farà amb motiu dels seus vint-i-cinc anys. La figura, dissenyada i creada per l'escultora d'imatgeria festiva… (...)

Agenda

Vocal-delegat


Coral Gascón
Email: info@bestiari.cat
Telèfon: n/d

L’Agrupació de Bestiari Festiu de Catalunya s’organitza territorialment en onze àmbits territorials o vegueries, determinades en funció de les realitats ja existents, per criteris socioculturals i de demografia de figures de bèsties. Aquestes demarcacions són les que figuren en aquest menú de la pàgina web.

La creació de nous àmbits territorials és possible en funció de les modificacions demogràfiques de les figures de bestiari o bé per la incorporació de noves àrees.

Cada àmbit territorial té la seva representació a la Junta de Govern de l’Agrupació mitjançant el seu vocal-delegat territorial.

Figures de bestiari festiu

Filtre de cerca:
Població           Tipologia   Foc   Protocol   Cavallets   Animació   Infantil