Castelló, capital del bestiari festiu: XXIII Trobada de Bèsties de Foc

El proper 11 de novembre 2023 l’Associació Botafocs organitza la XXIII Trobada de Bèsties de Foc, a la Plaça Major de Castelló, amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, la Diputació, l’Agrupació del Bestiari Festiu, el Mercat Central i també amb la col·laboració d’altres entitats.

La jornada de Cultura Popular manté el seu emplaçament habitual, la Plaça Major de Castelló i carrers dels voltants, però que ha canviat de data de realització per motius electorals, permisos de Via Pública i per la resolució de diferents subvencions públiques.

La present edició comptarà amb la participació de noves entitats de Tortosa, Vila-real, Dènia Amposta, Ulldecona, Vinaròs, Barcelona, La Vilavella i Borriana , a més de la participació del Bestiari de Botafocs: Drac, Víbria, i Bestiari Infantil, com a amfitrions de la diada.

La XXIII TBF és la trobada de bestiari més nombrosa i la més antiga de totes les que es realitzen a les comarques de Castelló, Valencià i Alacant. Castelló es converteix per un dia en la capital del Bestiari Festiu! Des de l’any 1999 Castelló ha acollit aquesta activitat, que comta amb un nombrós públic cada any. Més d’un centener d’entitats han participant en les 22 edicions.

Al voltant de 200 persones participaran directament en l’acte, entre portadors, intendència i músics. Els actes s‘iniciaran a les 17 h amb la plantada de les figures de les entitats participants a la Plaça Major, i amb actuacions musicals de les entitats. A les 18 h tindrà lloc la presentació i lliurament de records. A les 18.15 h Tocs de Cultura Popular. A les 18.30 h cercavila pels carrers Vera, Pasqual Tirado, Enmig, Antonio Maura, Cavallers, Plaça de l’Herba i tornada a la Plaça Major. A les 19.30 h els balls i les enceses per a tancar a les 20 h amb un remat pirotècnic.

Les entitats participants són: els Dolçainers i Tabalers de Vinaròs, els Gegantonss Astarot i Lilit de Borriana, els Cabuts i Dolçainers de la Vilavella, els Dolçainers del Trull de Vila-real, la Cucafera de Tortosa, l’Astarot d’Amposta, el Drac de Dènia, els Gegants d’Ulldecona, la Quinera de Barcelona i el Bestiari de Botafocs (el Drac, la Víbria i el Bestiari Infantil). Aquest any es potencia el tema musical acomapanyant en tots els moments de la jornada.