El Grup Cultural Garrigues atorga la Medalla d’Honor 2023 a l’Agrupació Bestiari

Avui, dissabte 4 de novembre de 2023 hem rebut la Medalla d’Honor 2023 de la mà del Grup Cultural Garrigues. L’entrega de la medalla ha tingut lloc a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis Ilerdencs – IEI. El Grup Cultural Garrigues ha considerat que Bestiari som uns dels protagonistes que han escrit la seva història durant aquests 35 anys que fa que caminem plegats.

El Grup cultural Garrigues que enguany celebra els seus 35 anys d’història, sempre diuen que han estat molts més, doncs a primers dels vuitanta l’entitat ja organitzava activitats i accions culturals i juvenils, però no va estar fins al setembre del 1987 que es va decidir legalitzar l’entitat i es va fer efectiva a l’abril del 1988.

Aquests trenta cinc anys han estat plens de moltes vivències, reptes, multitud d’accions. Una entitat que ha recuperat, fomentat i creat elements tradicionals, com l’Àliga de Lleida, el seu conjunt geganter o elements del bestiari tradicional com les festes de Corpus a Lleida, o fins hi tot des de la seva humilitat absoluta, organitza els premis nacionals més importants del país en tematica gegantera.

Avui l’entitat organitza prop de 150 actes i activitats per tot el territori i a la ciutat de Lleida, ha estat i ha participat en els principals esdeveniments cultural del país dels darrers 20 anys i ha estat representant a Catalunya en diferents cops en un altre països com per exemple a Suècia al 2006 i a Colòmbia al 2009. Un projecte cultural de més de 370 famílies vinculades i/o associades.

Des de Bestiari volem felicitar al Grup Cultural Garrigues per tota la seva trajectòria i donar les gràcies per aquesta Medalla d’Honor!