Es presenta la imatge gràfica del Dia Europeu del Bestiari Festiu

L’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ha impulsat aquesta tardor la creació d’una imatge gràfica per al Dia Europeu del Bestiari Festiu (24 de novembre) amb l’objectiu d’afavorir la promoció i la divulgació d’aquesta data entre la societat.

Fruit de diverses reunions i trobades amb la Fédération des Totems Occitans et Catalans – la federació homòloga d’occitània – ambdues federacions vàrem acordar de potenciar la divulgació d’aquesta data amb un primer objectiu d’implicar i empoderar a tot el col·lectiu d’entitats i associacions vinculades a l’àmbit del bestiari festiu per a fer-se seva aquesta diada, així com també per anar avançant cap a l’obtenció d’un reconeixement oficial per part de les institucions europees.

Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Estudi Cordegat, encarregat del disseny de la proposta.

S’ha procurat que la imatge reculli tres aspectes claus:

  1. La incorporació a nivell gràfic de diferents formes que pot prendre una figura de bestiari festiu
  2. La incorporació de la data (24 de novembre) i la celebració a què es fa referència (Dia Europeu del Bestiari Festiu)
  3. El mateix missatge en Català, Occità i Francès, donat que són les llengües vehiculars dels territoris on s’inicia la difusió

Participació de les entitats del món del bestiari festiu

S’anima totes les entitats del món del bestiari festiu a que promoguin a través dels seus mitjans i xarxes socials la imatge del Dia Europeu del Bestiari Festiu.