Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest event ja ha passat.

Bestieses, cercavila de bestiari a Barcelona (SUSPESA)

22 de març 10:00 a 13:30

Gratuït
Mulassa de Barcelona

El primer diumenge de les Festes de Sant Josep Oriol l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi organitza Bestieses, una trobada de bestiari en la qual participen diferents imatges festives que tenen alguna característica destacable pel que fa a la seva història i singularitat. Les bèsties que s’escullen, a més, han de tenir un ball propi i han d’anar acompanyades per una formació musical característica.

Per a la trobada, el Lleó convida una bèstia cerimoniosa, coronada, com pot ser una àliga o un lleó, mentre que la Mulassa convida una bèstia més aviat esbojarrada, que “defugi de la solemnitat de les bèsties coronades”, expliquen des de la web dels Gegants del Pi.

Aquest 2020 la bèstia convidada pel Lleó serà l‘àliga de la Bisbal d’Empordà. Documentada des del 1619, és l’àliga més antiga que es conserva a Catalunya. Pel que fa a la bèstia convidada per la Mulassa, aquesta serà el Cavall Alat de Vila-seca, una figura feta d’acer inoxidable. Per la imatge festiva, que es va presentar per primera vegada l’any 2019, aquesta trobada a Barcelona serà la primera sortida que fa fora de casa seva.

Enguany, Bestieses se celebrarà diumenge 22 de març. L’acte començarà a les 10.45 h amb una cercavila que anirà des de la plaça de Sant Felip Neri fins a la Basílica de Santa Maria del Pi (plaça del Pi, 7). Allà les bèsties s’exposaran durant mitja hora dins de la basílica i després, a partir de les 11.15 h, executaran en el mateix espai el seu ball propi.

Finalment, cap a les 12 h, les figures marxaran de la plaça del Pi fent una cercavila fins a arribar a la plaça del Rei, on també faran una ballada de lluïment cada una.

(Foto: La Mulassa de Barcelona / Font: Facebook dels Gegants del Pi)

Recinte

Plaça de Sant Felip Neri
plaça de Sant Felip Neri
Barcelona, Barcelona 08001 Espanya
+ Mapa de Google