Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest event ja ha passat.

Concert de gralles al Teatre Àngel Guimerà del Vendrell

15 d'octubre de 2021 20:00 a 21:00

Aquest divendres a les 20.00 h al Teatre Àngel Guimerà se celebrarà el concert Al Vendrell, les gralles coorganitzat per Temporada i l’Associació d’Amics de l’Orgue del Vendrell, que és l’inici d’una sèrie de concerts de gralles que anualment s’oferiran a la vila.

La història de la música, de les festes i de la cultura del Vendrell és indissociable de les gralles i dels grallers i els timbalers, que com està ben documentat van sonar per carrers de la nostra vila gairebé de manera ininterrompuda des del segle XIX.

Seguint amb aquesta tradició i amb la voluntat d’ampliar l’espai de les gralles, en aquests concerts hi participaran tant grups de gralles emergents, com grups ja consolidats que destaquin per la seva qualitat, repertori i innovació, tot mantenint les arrels de la tradició dels grups de grallers històrics.

En aquesta edició hi participen Grallers de Barcelona (Pau Coma i Martí Quintana, gralla dolça, Guim Puigventós, gralla baixa i Ignacio de Pablos, timbal) i Les Antines (Sònia Arias, Helena Cullaré i Sabina Francés, gralla dolça, Anna Flores, gralla baixa i Ariadna Brunet, timbal).

Complementàriament, cada any l’Associació d’Amics de l’Orgue del Vendrell encarregarà una composició per a gralles, la qual s’estrenarà durant el concert.

La peça que s’estrena aquest divendres és Antinòmia, de Jaume Aguza, és la primera de la col·lecció de partitures Al Vendrell, les gralles que any rere any, concert rere concert, aniran completant perquè formin part del repertori graller.

A l’entrada i a la sortida del concert es podrà adquirir la partitura estrenada així com el llibre «Jaume Vidal i Vidal, compositor i graller del Vendrell. Esbós d’un músic» editat per l’Associació d’Amics de l’Orgue del Vendrell.

Per poder assistir al concert cal fer la reserva prèvia a través de la següent pàgina: https://temporada.koobin.cat/index.php?action=PU_evento&Ev_id=162. Caldrà dur la mascareta ben col·locada durant tot el concert.

Detalls

Data:
15 d'octubre de 2021
Hora:
20:00 a 21:00
Esdeveniment Categories:
,

Organitzador

Associació Amics de l’Orgue del Vendrell