Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest event ja ha passat.

Correfoc amb els Bous de Foc de Sant Pedor I Fira de Sant Miquel

23 de setembre 20:00 a 23:30

Després que els Bous de Foc de Santpedor s’hagin declarat campions del Concurs d’Enceses de Catalunya 2023 a Artesa de Lleida i haver recorregut bona part del territori, des de Baó (Catalunya Nord) a Morella (País Valencià) o cremant a les Festes Majors de capitals com Sabadell i El Vendrell, arriba el dia més especial pels santpedorencs i les santpedorenques amants del foc: el Correfoc de la Fira de Sant Miquel, datat del 1981 i un dels més antics de la comarca, que se celebra cada dissabte vigília de la Fira de Sant Miquel i que aquest any s’escau el dia 23 de setembre.

Enguany, en el marc de la commemoració del 130è aniversari de la primera referència documental de la seva bèstia insigne, el Bou Brut, la colla santpedorenca ens convida a participar un Correfoc més renovat que mai en el què vol posar especial èmfasi en la seguretat de les persones que el vulguin veure sense risc de cremar-se i de la possibilitat d’entrar-hi i saltar sense aglomeracions.

I és que a més del foc, la música hi tindrà un paper molt rellevant, ja que per primera vegada el Correfoc estarà amenitzat per una Xaranga, la Màgic, a banda de la batucada del poble Batukd’or i els músics de les colles convidades. Serà aquesta xaranga l’encarregada d’estrenar una melodia composada expressament per Joel Díaz i Aniol Vila i que sonarà a les les diferents places per on transcorrerà el Correfoc per acompanyar una de les altres novetats de l’acte: els Rodabous.

L’acte començarà a les 8 del vespre a la Plaça Gran u d’octubre amb una botifarrada popular, que vindrà precedida pel Correfoc Infantil, amb la Colla Infantil local acompanyada dels Diablons de Xàldiga de Manresa, i que començarà a les 9 del vespre des la mateixa plaça on també acabarà després de transcorre pels carrers Dr. Jaume Ferran, Sant Antoni, Sant Isidre i Santa Maria.

A les 10, a la mateixa plaça i com a preludi del Correfoc, tindran lloc els diferents balls i enceses de lluïment a càrrec de les diferents colles participants: el Gripau de les Bruixes del Nord de Sabadell i un conjunt de diables vinguts de diferents punts de la Península encapçalats pels Dimonis de Morella (Dimonis de la Plana, Fotem-li Foc d’Alcanar, Diabmonis de la Ràpita i Os Daiples d’a Uerba) a més dels Diablons de Xàldiga. Per part dels Bous de Foc, els seus Diables i els de la Colla Infantil faran les seves enceses corresponents i, a més, es realitzarà el ball del Bou Brufat (el “Bou Amunt, Bou Avall”, amb la seva melodia pròpia) i tindrà lloc també l’estrena del ball del Bou “Carajillu” a càrrec de la Colla Infantil santpedorenca amb la melodia popular del poble “Tocada de flabiols dels Segadors de Santpedor”.

Acte seguit, amb totes les colles adultes participants, començarà el Correfoc que també començarà i acabarà a la Plaça Gran u d’octubre seguint pels carrer Dr. Jaume Ferran, carrer Sant Antoni, Plaça de la Font, carrer Santa Anna, carrer Ample, carrer Sant Pere, Plaça de l’Església, Carrer Sant Isidre i Carrer Santa Maria. A totes les places es realitzaran per primera vegada “Rodabous” en què el Bou Brufat en serà el protagonista.

El moment més espectacular del Correfoc, però, no serà fins al final, quan tindrà lloc l’Encesa del Timbaler, un espectacle pirotècnic que culminarà el Correfoc al voltant de l’estàtua del personatge històric santpedorenc més il·lustre.