Carregant Esdeveniments

« All Esdeveniments

  • Aquest event ja ha passat.

Presentació de la nova Carpa Juanita

17 de juny de 2023 19:00 a 21:00

Vilanova estrenarà una bèstia de la Carpa Juanita més lleugera i inclusiva, La Capra Juanita.

Coincidint amb el quinzè aniversari de l’Associació de la Carpa Juanita i el Porró de Vilanova, la colla estrenarà nova bèstia el 17 de juny. Es tracta d’una nova carpa, més moderna i, sobretot, molt més lleugera, que permetrà als seus portants carregar-la sense gaires dificultats, fent que les cercaviles siguin també més ballables.

El 17 de juny a les set de la tarda, l’associació farà la presentació pública de la Carpa Juanita, que arribarà per mar damunt d’un llagut. Un cop a terra, l’entitat la farà ballar en el marc d’una festa on el plat fort serà una cercavila de bestiari marí, en la que també hi haurà l’Anguila Murtrassa de Gavà, el Gegant Xaloc de Salou o els Popets de Baix-a-Mar, entre d’altres.

El nou disseny de la Carpa, que ha anat a càrrec de l’artesà expert en bestiari festiu Arnau Codina, ha aconseguit reduir el seu pes uns trenta quilos. “L’antiga estava feta de guix, de fusta i de fibra de vidre i pesava uns 65 kg”, explica el cap de colla, Toni López. “Però les tècniques han canviat molt i aquesta està feta exclusivament de fibra de vidre, la qual cosa fa que el seu pes es redueixi fins als 25 kg”, afegeix.

Després de molts anys intentant fer una remodelació de la bèstia, López celebra que, per fi, l’Ajuntament de Vilanova, que ha fet l’aportació econòmica per a la seva construcció, hagi apostat per l’esperit inclusiu de la colla. “Si no haguessin assumit el cost de la Carpa, possiblement hauríem d’haver plegat, perquè l’antiga era molt difícil de portar”, ha admès el president de l’entitat.

Des dels seus inicis com a entremès de foc festiu, la colla s’ha mantingut viva gràcies a la gent del Tegar i a la vintena de persones amb discapacitat que conformen el ball. Ara, i en el marc de les festes de Sant Pere, tornaran a sortir al carrer per lluir la nova carpa, que també llençarà foc. Abans, i com ja va es va fer amb la vella, l’artista canyellenc Lluís Amarè s’encarregarà de fer els últims retocs: “Intentarem seguir la línia de l’antiga, però amb alguns petits canvis per donar-li un aire més actual”.

Detalls

Data:
17 de juny de 2023
Hora:
19:00 a 21:00
Esdeveniment Categories:
,