La vostra entitat de bestiari participa al Dia de l’Associacionisme Cultural?

Ens plau informar-vos que ja està disponible la informació del Dia de l’Associacionisme Cultural 2017 (DASC), que se celebraràdel divendres 2 al diumenge 4 de juny. Per tercer any, us convidem a obrir les portes de les vostres entitats i equipaments a la ciutadania per donar a conèixer la gran riquesa del teixit associatiu cultural del nostre país a través de xerrades, exposicions, assajos oberts, concerts, tallers, etc.

Podeu introduir les activitats que programeu al formulari que trobareu a la pàgina del DASC (cultura.gencat.cat/DASC) fins el 17 d’abril inclòs. Preveiem fer la difusió de les activitats a través dels canals de comunicació institucionals (Agenda Cultural, web del Departament de Cultura i de la Generalitat de Catalunya, Culturapopular.mes, xarxes socials, etc.) a partir de la primera setmana de maig. Us recordem que podeu utilitzar l’etiqueta#DASC2017 per difondre les vostres activitats a les xarxes socials.

Com a novetat, enguany us convidem a organitzar activitats de foment de la lectura, per tal de reforçar el paper de l’associacionisme i la cultura popular en l’assoliment d’un dels objectius estratègics del Govern. Per aquest motiu, hem habilitat un espai al formulari per a què pugueu especificar els actes que impulseu en aquest camp. A tall d’exemple, us proposem:

  • Lectures en obert de rondalles, llegendes, endevinalles populars, dites, textos sobre tradicions…
  • Lectures dramatitzades
  • Conta-contes per a la canalla
  • Clubs de lectura de cultura popular
  • Conferències sobre escriptors de cultura popular
  • Itineraris vinculats amb llegendes, rondalles…

A la pàgina del DASC també podreu consultar el resum estadístic i de valoració de les Jornades de portes obertes de l’any passat. Hi hem inclòs les dades de les respostes que hem extret del “Formulari de valoració” que vam facilitar a les associacions que hi van participar.

L’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ens hi vam sumar l’any passat, organitzant “Obrim la Gàbia. Fes-te la bèstia”, a la Plaça dels Boters de Vilafranca del Penedès, tot just davant la seu social de la federació. Enguany es preveu repetir la iniciativa.

(font: Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya)