El bestiari festiu es vesteix de gala el proper dissabte 2 de desembre a la ciutat de Reus

El proper dissabte 2 de desembre de 2017, Reus Capital de la Cultura Catalana acull el Festivitas Bestiarum, la IV Nit del Bestiari Festiu.  Organitzada per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i presentada per l’actor Quim Masferrer, aquesta és la gala de referència en l’àmbit del bestiari festiu català. La seva data no és arbitrària, sinó que s’aproxima al Dia Europeu del Bestiari Festiu (24 de novembre), una celebració que es pretén consolidar al llarg dels anys per acabar obtenint un reconeixement de caràcter oficial.

Al llarg de la gala, es fa el nomenament de l’Ambaixador(a) del Bestiari Festiu per a l’any 2018. Enguany serà nomenada Ambaixadora l’escriptora i periodista Empar Moliner.

A més, l’Agrupació ha convocat per quarta vegada els Premis BEST, que pretenen reconèixer la tasca duta a terme per diferents agents de la societat vers la defensa de la cultura popular, com també es pretenen reconèixer les millors iniciatives dutes a terme per les entitats federades.

El bestiari festiu al carrer

Com ja és tradició, el Festivitas Bestiarum ve acompanyat de diverses activitats al carrer, on hi participen elements de bestiari festiu vinguts d’arreu del territori. Enguany, hi seran presents el Duc de Les Roquetes, el Diabló de La Selva del Camp, el Drac Volador de La Sagrera, la Víbria de Reus, i la Cabra i el Drac de Reus.

Programa d’actes

  • A les 11h, plantada al C. Fossar Vell
  • A les 12h, cercavila pels carrers Peixateres velles, plaça del Castell, carrer del Castell, plaça Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer Abadia, plaça del Teatre
  • A les 13h, ballades de lluïment a la plaça del Teatre
  • A les 17:30h, FESTIVITAS BESTIARUM, al Teatre Bartrina
  • A les 19h, un cop finalitzat el Festivitas Bestiarum, les sis figures participants oferiran als assistents unes ballades de lluïment amb pirotècnia Estalella

El cartell

Des de la primera edició del Festivitas Bestiarum, el cartell contenia alguna referència gràfica amb la població que acull la gala. Enguany, s’ha escollit una imatge amb detall del campanar de l’Església Prioral de Sant Pere, on es posa en relleu les diferents gàrgoles que disposa. I és que podem trobar centenars de referències animals en l’arquitectura reusenca.

 Votació popular

Des d’avui i fins el mateix dissabte 2 de desembre, a les 17h, s’obre un procés de votació popular per escollir el projecte més popular, d’entre els sis projectes finalistes als Premis BEST a les millors iniciatives dutes a terme per les entitats federades.

L’adreça per a la votació és la següent: https://www.festivitasbestiarum.cat/votacio-popular/