Adifolk cerca voluntaris per a col·laborar en l’organització del Som Cultura Popular 2018

Del 25 al 28 de gener, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya amb col·laboració amb Adifolk, organitza la segona edició del Som Cultura Popular, el fòrum que pretén viure la cultura en primera persona, explicar-la al nostre entorn més proper i renovar el seu fons teòric a Sant Andreu del Palomar.

S’han programat una diversitat d’activitats culturals: exposicions, xerrades, actuacions, … seleccionades a partir de la crida realitzada.

Adifolk ha estat seleccionada com a col·laboradora de l’organització de la Mostra, en la producció, coordinació dels grups participants i dels diferents espais i àmbits.

 FES-TE COL·LABORADOR!

Fem una crida a sumar-vos a l’equip d’Adifolk i col·laborar amb tasques de suport a regidories, acompanyament i assessorament de grups, … obert a totes aquelles persones majors de 18 anys.

Podeu enviar-nos la vostra proposta abans del proper 31 de desembre mitjançant el següent formulari: https://goo.gl/forms/FAKJnDUO4JHBIOhi1

SOM CULTURA POPULAR 2018

El Som Cultura Popular és un fòrum que pretén fer viure la cultura popular en primera persona, explicar-la al nostre entorn més proper i revisar-ne el fons teòric.

L’èxit de la primera edició, amb més de 300 activitats i 13.000 participants fa que es repeteixi l’esdeveniment sempre amb la voluntat de fomentar el coneixement i l’intercanvi entre àmbits de la cultura popular i, al mateix temps, potenciar-ne la connexió amb el món acadèmic.

El Som Cultura Popular vol generar un autèntic trànsit d’idees i informació entre els diferents col·lectius de la cultura popular: les associacions, les entitats, el món acadèmic i els investigadors, sense oblidar fer partícip el públic general. I ho vol fer a través dels espais ja existents en la primera mostra, com el Museu Nòmada, les fires i les mostres, les presentacions i els debats, entre altres activitats.

Aquesta segona edició del Som Cultura Popular estarà dedicat a:

• L’educació i la cultura popular, amb l’exposició pública dels resultats inicials del Fòrum d’Educació i Cultura Popular. Recreació dels valors de la cultura popular al sistema educatiu en xarxa amb la societat.

• La cultura popular i el patrimoni cultural immaterial, on es pretén abastar les iniciatives, els elements i les pràctiques socials que formen part de les manifestacions no materials de la cultura, i analitzar els vincles que aquestes estableixen amb la producció de la materialitat cultural.

• La cultura popular i els processos de canvi social: gentrificació i transformació urbana. Analitzar el paper que el patrimoni cultural juga en els processos de transformació social, els quals poden esdevenir tant un camp de destrucció patrimonial com també d’aparició i/o producció de nous relats patrimonials.

PRESÈNCIA DEL BESTIARI FESTIU

En l’edició d’enguany del Som Cultura Popular 2018, el Bestiari Festiu hi serà present per mitjà de la proposta d’activitats de diferents formats i temàtiques.