Obertes les inscripcions per participar del 32è Aplec Internacional d’Adifolk a Copenhagen (Dinamarca), que es celebrarà del 26 al 28 d’abril 2019

Copenhagen acollirà el 32è Aplec Internacional 2019, com a cultura convidada al “Kulturfestival 48 Timer”, que tindrà lloc els dies 26-27-28 d’Abril de 2019. L’Aplec, organitzat per Adifolk juntament amb la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural de la Generalitat de Catalunya, vol comptar amb la participació de grups de diferents àmbits de la cultura popular catalana. De l’àmbit del bestiari festiu, es cerca una figura de protocol i una figura de foc. Les entitats interessades en formar part d’aquest aplec, s’han d’inscriure mitjançant un formulari (enllaç més avall) abans del 20 de desembre.

Any rere any un tastet de la nostra cultura popular i tradicional, encapçalada per la dansa més emblemàtica, la sardana, viatja fora del país. Cada edició de l’Aplec Internacional acull una àmplia diversitat de tots els àmbits de la cultura popular, que pretén barrejar el bo i millor del que poden oferir els grups per convertir els actes en espectacles de carrer. I la clau de tot plegat: sumar elements tradicionals per a una dimensió de tradició viva, adaptada a la modernitat i en constant evolució.

El propòsit que va moure a organitzar l’Aplec Internacional va ser el de voler contribuir a la projecció del folklore en ciutats que, per afinitat cultural, històrica o social amb Catalunya, tenien molta significació. Si es fa balanç, es pot manifestar que la tasca comuna, el suport institucional i la participació entusiasta de tants i tants catalans han fet possible aquestes trobades. Cada edició confirma que es tracta d’un esdeveniment consolidat que molta gent espera. Això empeny a treballar per augmentar, variar o enriquir la llista de colles actuants, perquè creiem que els grups en són els veritables protagonistes i els qui amb la seva creativitat i il·lusió fan possible aquests aplecs internacionals.

La col·laboració amb Fira Mediterrània ha obert les portes als festivals internacionals de més renom. Com ha estat en les darreres edicions, el 2017 a Ostrava, República Txeca, en el marc del “Festival of Colours”; i el 2018 a Washington, Estats Units d’Amèrica, al Smithsonian Folklife Festival. I aquest 2019, a Copenhagen, Dinamarca, en el marc del festival “Kulturfestival 48 Timer”.

Inscripcions grups: Del 25/11 al 20/12 de 2018.

Per a més informació: