En marxa un procés de mecenatge col·lectiu per a fer realitat el primer gegant amb discapacitat intel·lectual de Catalunya

La Fundació Aspasim engega una campanya de finançament col·lectiu a través de Verkami (http://vkm.is/normag) per recaptar 15.000€ en 40 dies i poder construir del gegant Normag, el primer gegant amb discapacitat intel·lectual de Catalunya.

La producció del gegant es fa de la mà de la mestra gegantera Dolors Sans, amb materials ultralleugers i amb un disseny adaptat per tal que el puguin portar persones amb discapacitats intel·lectuals i/o físiques, promovent així la creació d’una colla gegantera inclusiva a Sarrià (Barcelona). La colla gegantera la dinamitzarà la Fundació Aspasim i Oratge Associació, entitats especialitzades en l’atenció i la inclusió de persones amb discapacitats. Us hi sumeu? Fem-lo realitat entre totes


Finançament col·lectiu
La captació de donacions
estarà oberta fins el 30 de juliol, cal recaptar 15.000€ en 40 dies, el que a la vegada de fer viable econòmicament el gegant permet sensibilitzar entorn a l’interès de normalitzar la discapacitat intel·lectual en l’imatgeria catalana, i implicar la societat en fer-ho possible.

Es proposen donacions de 10, 25, 50, 100, 200 i 500 € per facilitar la implicació de persones de múltiples perfils, així com d’entitats, empreses i institucions. En aquest sentit, les donacions més elevades inclouen poder conèixer en primera persona els projectes de la Fundació Aspasim, brodar el nom de la persona o organització a les faldilles del gegant o poder passejar el gegant.

Entre les recompenses destaca també el clauer fet al Taller ocupacional de la Fundació Aspasim, espai de creació, socialització i somriures on persones amb discapacitat elaboren productes artesanalment, com el clauer que obtindrà qui faci donacions a partir de 50€.

Totes les donacions inclouen un mocador de la colla gegantera i a partir de 25€ també la samarreta del primer gegant amb discapacitat intel·lectual de Catalunya, amb una il·lustració de Maria Conill.

La presentació del gegant

Si el finançament s’assoleix amb èxit durant el mes d’agost es produirà el gegant Normag, per tal que es pugui fer el seu bateig el 15 de setembre, en el marc de les festes de La Mercè de Barcelona, incorporant-lo així a la imatgeria de la ciutat en una de les festes de més renom de la ciutat i el país.

Des de la Fundació Aspasim, impulsora d’aquest projecte, fan una crida per a intensificar les donacions per a que el 1r gegant amb discapacitat intel·lectual de Catalunya sigui una realitat. Porten un 25% en 10 dies, calen 11.000€ més abans del 30 de juliol.

Per a més informació i participar en el mecenatge: https://www.verkami.com/projects/23976-normag-el-primer-gegant-amb-discapacitat-intellectual-de-catalunya

En aquest reportatge de 2 minuts de Betevé podràs veure en Jordi, el noi amb qui s’inspira el gegant i conèixer la Fundació Aspasim, una de les primeres entitats d’atenció a les persones amb discapacitat greu de Barcelona que enguany celebra 80 anys.

La Fundació Aspasim

La Fundació Aspasim és una entitat sense ànim de lucre que fa 80 anys que vetlla per a les persones amb discapacitats greus. Potenciem el seu benestar i la seva integració a la societat a través de projectes educatius, laborals, d’habitatge i d’oci.

Així la Fundació Aspasim ofereix suport als centres educatius per a incloure els infants amb discapacitat a l’escola ordinària, té una escola pròpia pels infants que ho necessiten, fa formació sobre inclusió per a professorat, té tallers ocupacionals, gestiona una xarxa d’habitatges, manté un grup de contacontes infantil que fa gira per les escoles…

A més, des de la Fundació Aspasim s’organitzen activitats per a sensibilitzar i implicar la societat en millorar la cura de les persones amb discapacitat.