El Festivitas Bestiarum 2019 es celebrarà a Cervera el 16 de novembre

L’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya ha arribat a un acord amb la Paeria de Cervera per a la celebració del Festivitas Bestiarum d’enguany. La gala tindrà lloc a Cervera el dissabte 16 de novembre de 2019 a la tarda, al Paraninf de la Universitat.

El passat dimarts, 30 de juliol, una delegació formada per membres de les Juntes de l’Agrupació del Bestiari i de la Colla de Diables Carranquers, varen dur a terme una visita a diferents espais de la ciutat on poder celebrar l’esdeveniment. La visita conclogué amb una recepció institucional a la Paeria, en la qual foren rebuts pel Paer en Cap, Sr. Ramon Augé, i pel regidor de Festes, Sr. Xavier Gras.

El Festivitas Bestiarum és la gala anual que organitza l’Agrupació del Bestiari, com a cloenda de la temporada forta d’actes de cultura popular. S’hi fa l’entrega dels Premis BEST, que persegueixen un doble objectiu: d’una banda, reconèixer públicament la tasca duta a terme per diferents agents – un personatge públic, una iniciativa de comunicació i una entitat o associació – de la societat vers la cultura popular en general i – especialment – en l’àmbit del bestiari festiu; d’altra banda, pretén difondre i potenciar les bones pràctiques premiant els millors projectes duts a terme per les entitats federades.

També, durant la gala, es duu a terme el nomenament de la nova persona que assumirà el càrrec d’Ambaixador/a del Bestiari Festiu per al proper any. Actualment, n’és Ambaixadora del Bestiari Festiu la Mònica Usart, meteoròloga de RAC1.

Una representació de figures de bestiari festiu vingudes d’arreu del País formarà part dels actes de carrer que s’organitzaran abans i després de la gala.

La gala, que arriba a la seva sisena edició, té un caràcter itinerant per tot el territori, fent-la coincidir amb la Capital de la Cultura Catalana de cada any. Enguany, Cervera ha estat nomenada Capital de la Cultura Catalana 2019.

La Colla de Diables Carranquers de Cervera – entitat local i integrada a la federació – també hi col·laborarà en l’organització.