Obertes les inscripcions per participar en el 33è Aplec Internacional d’Adifolk a l’Alguer [termini: 6 de gener 2020]

La gran mostra de la cultura popular catalana serà els dies 1, 2 i 3 de maig

Després de viatjar al nord d’Europa i contagiar l’entusiasme per la cultura popular catalana a Copenhaguen, la pròxima edició de l’Aplec Internacional aterrarà al Mediterrani, en concret a l’Alguer, a Sardenya (Itàlia). Durant els tres primers dies de maig, els carrers, places i edificis del centre històric oferiran exposicions i conferències, diada castellera, ballades de sardanes i jotes, exhibicions de falcons, cercaviles, concerts de folk i havaneres i un espectacle de foc.

L’Associació per a la Difusió del Folklore ha obert les inscripcions per als grups, que es poden inscriure fins al 6 de gener de 2020 a través del formulari online de la web d’Adifolk. En la selecció dels grups, es tindran en compte diferents criteris: la predisposició dels actuants en participar en les diferents activitats, la distribució territorial, la representació dels diferents àmbits folklòrics, la qualitat artística, l’acompanyament musical en directe i, per als grups de foc, la corresponent pòlissa d’assegurança.

Hi podran participar tres agrupacions musicals, un ball de seguici i de bastons, mostra de bestiari, una coral, una colla castellera, un esbart, una colla de falcons, dues colles de gegants, una colla de jocs tradicionals i dues agrupacions sardanistes. L’objectiu és convertir, durant tres dies, la ciutat de l’Alguer en la capital de la cultura popular catalana.

Durant la setmana passada, una delegació d’Adifolk –encapçalada pel president, Ivan Besora, i el vicepresident, Oriol Ramírez, juntament amb la Directora general de Cultura Popular de la Generalitat, Maria Àngels Blasco– van visitar oficialment l’Alguer. Van recorre alguns dels espais que acolliran els actes i es van reunir amb institucions i algunes de les associacions que hi participaran, com Òmnium Cultural, Plataforma per la Llengua i Obra Cultural de l’Alguer, així com també diferents corals.

FONT: https://www.tornaveu.cat/noticia/4875/obertes-les-inscripcions-per-participar-en-el-33e-aplec-internacional-dadifolk-a-lalguer