Mataró busca portants i músics que acompanyin les seves figures festives

Drac de Mataró

Fins al 20 de gener, totes les persones interessades a participar en la Festa Major de Marató poden inscriure’s a les llistes d’espera que obre l’Ajuntament.

Cada dos anys el consistori renova el llistat de ciutadans que volen formar part d’alguna de les cinc Colles Institucionals que té el municipi. Cada grup té un nombre fix de membres i quan es produeixen baixes s’incorporen persones de les llistes d’espera, ordenades per un sorteig inicial.

Les Colles Institucionals són: l’Àliga, les Diablesses, la Momerota i la Momeroteta, el Drac i el Dragalió i la Família Robafaves i els nans.

Dues categories

Per inscriure’s a les llistes només cal reunir els requisits d’edat i haver fet la preinscripció al portal de Tràmits de l’Ajuntament o a qualsevol Oficina d’Atenció a la Ciutadania de Mataró.

En les inscripcions hi ha dues categories: una és la de portants, és a dir, la de persones encarregades de donar vida a les figures festives, i una altra és la de músics, que es farien càrrec d’acompanyar cada ball.

En el cas dels músics, és indispensable que els candidats tinguin coneixements musicals per poder tocar instruments com el flabiol, el tabal o la gralla.