Obertes les inscripcions per participar al 12è Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida (fins al 23 de maig)

Griu de Tarragona

El dissabte 4 de juliol, si no hi ha canvis que indiquin el contrari, se celebrarà la 12a edició del Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida (Segrià). L’esdeveniment serà una gran exhibició d’enceses de bestiari de foc dels Països Catalans en la qual es premiaran els espectacles pirotècnics més originals i espectaculars.

Des del dijous 23 d’abril fins al dissabte 23 de maig, totes les colles interessades a participar en aquest festival poden fer la seva inscripció a través d’Internet. El principal requisit per poder optar a un premi és ser membre de l’Agrupació del Bestiari Festiu, ja que és aquesta federació la que concedirà els tres primers premis. Aquests són de 1.300 € pel primer, 1.100 € pel segon i 900 € pel tercer guanyador.

Un jurat, compost per entre tres i cinc persones lligades al món del bestiari i de la cultura, decidirà els premiats tenint en compte cinc criteris de valoració: 

  • Posada plàstica de l’encesa, bèstia en combinació amb el foc.
  • Ball de protocol i escenificació.
  • Colors.
  • Tipus de pirotècnia.
  • Durada de l’encesa.

El Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida també inclou, a la tarda, la 15a Trobada de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. En acabar tots els actes, com que el 4 juliol també serà Festa Major a Artesa de Lleida, hi haurà música i ball.

En el següent enllaç podeu descarregar-vos el formulari d’inscripció al festival, que cal enviar als correus electrònics: elgriu-artesadelleida@hotmail.com i secretaria.festival.enceses@gmail.com.

En aquest enllaç podeu trobar les bases del concurs.

(Foto: El Griu de Tarragona, guanyador de l’11è Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida)