El ball del Lleó del Vendrell i l’estrena de Marc Ribas com a ambaixador del bestiari, els moments més especials dels Premis BEST

Teniu ganes de veure ballar en directe el Lleó del Vendrell? Diumenge 20 de desembre tindreu una oportunitat durant la gala d’entrega dels Premis BEST. L’acte es farà a l’Auditori del Tívoli del Vendrell i començarà a les 19.30 hores. Totes aquelles persones que resideixin a la comarca del Baix Penedès i hi estiguin interessades, encara són a temps de reservar la seva entrada. L’aforament màxim permès al recinte és de 140 persones.

La gala de diumenge és una cerimònia que se celebra des de fa set anys. En cada edició es premien aquells agents de la societat que han treballat els últims anys per a la defensa i promoció de la cultura popular, especialment del bestiari festiu. Hi ha dues grans categories. Per un cantó es premien tres entitats federades a l’Agrupació del Bestiari i, per l’altre, es lliuren quatre premis a la societat: a un personatge, a una associació, a una empresa i a una iniciativa de comunicació.

El Festivitas Bestiarum és la gran festa anual que celebra l’Agrupació del Bestiari com a cloenda del calendari d’actuacions del bestiari festiu. Cada any, per amenitzar la gala, la federació escull un presentador reconegut perquè li posi un toc de glamur a l’acte i doni pas a les persones que entregaran les estatuetes. Aquest any serà la periodista de RAC1 Maria Xinxó, la que s’encarregui de conduir l’esdeveniment.

Xinxó és periodista de RAC1 des del 2008, on és sotseditora d’Islàndia i presenta el programa puntualment substituint Albert Om. Va començar als mitjans locals com Canal Català Vallès, Ràdio Sabadell o Televisió de Sant Cugat. A RAC1 va formar part de l’equip d’informatius on es va especialitzar en salut i temes socials. Aquesta especialització va seguir al programa 8 al dia de 8tv amb Josep Cuní.

A part del ball solemne del Lleó del Vendrell, que es farà en començar la gala, un altre moment especial serà quan el cuiner de TV3 Marc Ribas li agafi el relleu al meteoròleg de RAC1 Martí Oliveras com a ambaixador del bestiari festiu. Tot plegat, si viviu al Baix Penedès, ho podreu veure en directe des de l’Auditori del Tívoli del Vendrell o bé seguir-ho a través de RTV el Vendrell o del canal de Youtube de l’Agrupació del Bestiari.

(Foto: Diumenge de #corpus2019 amb l’acompanyament musical dels Ço del Botafoc/ Font: Facebook Lleó del Vendrell)