Els Bocs de Can Rosés presenten els actes del seu 25è aniversari

Aquest divendres 19 de març, a les set de la tarda, tindrà lloc a la Biblioteca Montserrat Abelló la presentació del 25è aniversari dels Bocs de Can Rosés. Durant l’acte, que es retransmetrà per Youtube, l’entitat també parlarà del conte que va estrenar a finals de febrer: La petita història de l’Aegis. 

Nascuda l’any 1996 a la plaça de Can Rosés del barri de Les Corts, els Bocs de Can Rosés és una colla de foc molt vinculada a la vida associativa del seu barri. No seria d’estranyar que les activitats que han organitzat pel seu 25è aniversari es fessin al seu entorn més proper.

De moment l’entitat ja ha preparat una exposició a la Biblioteca Montserrat Abelló titulada Celebrem 25 + 5 que es podrà visitar fins al divendres 26 de març. En ella es poden trobar diferents elements de la colla (vestits, forques, tabals…) i la bèstia de l’entitat, l’Aegis, creada ara fa cinc anys.

L’altre projecte que també han impulsat és un conte que es va estrenar al mes de febrer. A finals de desembre de l’any passat l’entitat va crear una campanya de micromecenatge per obtenir fons per a poder-lo publicar.

La història, creada per membres de la colla, compta amb les il·lustracions de Júlia Prieto i vol ser un recurs pedagògic per apropar i donar a conèixer l’entorn de Les Corts i la seva cultura popular als nens i nenes del barri. De fet, les diferents il·lustracions mostren edificis emblemàtics i fàbriques antigues com la Maternitat o Can Déu, que s’han anat transformant al llarg dels anys.

Un altre dels objectius de La petita història de l’Aegis és recuperar part de la memòria històrica de Les Corts per tal de prendre consciència del temps històric, de l’evolució que ha patit el barri o de l’origen d’alguns dels edificis que encara segueixen en peu.