La Casa dels Entremesos acull una exposició sobre els diferents vestits dels Gegants del Pi

Per les Festes de la Mercè de l’any passat, els Gegants del Pi van estrenar vestits nous. Ara, presenten una exposició sobre els diversos vestits que han portat d’ençà de la seva recuperació l’any 1960. L’Oriol, la Laia, l’Elisenda i en Mustafà recuperen vestits, joies i complements que han dut en les darreres dècades per mostrar-los en una exposició inèdita a La Casa dels Entremesos.

‘La toilette dels gegants’ és el nom amb el qual al llarg del segle XIX i principis del XX es coneixien les tasques que es feien abans de Corpus per vestir, pentinar i posar a punt els gegants. En tenim nombroses referències a la premsa de l’època i ara, des de l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi, s’ha volgut recordar l’expressió amb el títol de l’exposició.

La mostra s’iniciarà amb el públic endinsant-se en una rèplica de les faldilles d’en Mustafà i l’Elisenda. Al llarg del recorregut es podran veure imatges dels diversos models que han lluït les quatre figures, destacant-ne la feina feta per modistes, sastres, joiers i restauradors amb la finalitat de tenir-los sempre a punt per sortir al carrer a ballar. Per fer-ho possible, es podran veure més de cent imatges que s’han recopilat gràcies a la col·laboració de diversos arxius fotogràfics.

La imatge gràfica de l’exposició ha estat creada per la il·lustradora gironina Laia Berloso. Complementant la mostra, està previst que es presenti el Retallable ‘La toilette dels Gegants del Pi’, un llibret amb els quatre gegants per retallar, pintar i vestir, tant amb el model actual com el que es va estrenar l’any 1960.

De forma simultània, també es podrà visitar l’exposició d’obres presentades al Concurs de Cartells de les Festes de Sant Josep Oriol 2022. En total es tracta d’una vintena de propostes, obra d’una quinzena d’artistes. El cartell guanyador és obra d’Ignasi Rojas i representa l’alegria de la festa. A més, també se’n destaca el cartell de David Gutiérrez, que el jurat va guardonar amb un accèssit.

La inauguració tindrà lloc el dijous 10 de febrer a les 20 h i comptarà amb explicacions sobre les dues mostres, que serveixen com a preludi de les Festes de Sant Josep Oriol. Les exposicions es podran veure del 10 de febrer al 3 d’abril a la primera planta de La Casa dels Entremesos (plaça de les Beates, 2). L’horari d’obertura és de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h i de 16 a 19 h; diumenge d’11 a 14 h.

Les Festes de Sant Josep Oriol 2022 se celebraran del 19 al 27 de març i properament se’n farà públic el programa d’actes, que després de dos anys de celebrar-se en una versió pandèmica, retornarà als actes tradicionals.