Bestiari rep el reconeixement Animal de l’Any de l’Arca de Noé

Aquest dissabte 17 de juny, l’Associació Arca de Noè ha entregat el reconeixement d’Animal de l’Any a l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya per la seva trajectòria en el suport a la dinamització del bestiari festiu del territori. Bestiari agrupa més de 250 entitats, 760 peces d’imatgeria festiva i 10.000 voluntaris associats a aquestes entitats.

L’Arca de Noè és una associació lúdic cultural constituïda l’any 1927 per Santiago Rusiñol i el periodista Joaquim Ciervo. Van decidir que tots aquells que tinguessin cognom d’animal i fossin prou animals, farien una arca. En aquesta arca s’hi ajuntarien per sopar, per riure i, en definitiva, per passar-s’ho bé.

El problema que se li va plantejar de seguida a l’associació era que moltes persones amb cognom d’animal sol·licitaven entrar a l’Arca malgrat no tenir sentit de l’humor. I al contrari, persones amb cognoms que res tenien a veure amb el món animal però amb molt de sentit de l’humor, en quedaven fora. Aleshores van decidir que qualsevol que hagués demostrat sobrerament la seva capacitat de fer animalades, podia agafar l’àlies d’un animal i ingressar a l’associació.

El premi Animal de l’Any 2023 es va emmarcar en una jornada d’actes de celebració a la Vila de Sitges al voltant de la figura de Santiago Rusiñol en l’aniversari de la seva mort. La jornada va constar d’una ofrena floral a l’estàtua de la vila de Sitges a Santiago Rusiñol a la platja sitgetana de Sant Sebastià, la presentació del llibre “Un nou retrat de Santiago Rusiñol a través dels seus escrits a L’Esquella de la Torratxa” i, finalment, un pinso (dinar) on el president de Bestiari, Mateu Tres, va recollir el reconeixement.

A l’acte van assistir, a part del president, el vicepresident de protocol Jordi Mullor i l’Ambaixador Emèrit de Bestiari, Jordi Cubillos, que va delectar els presents amb uns versots satírics de la jornada.

Vicepresident de protocol Jordi Mullor, ambaixador Emèrit de Bestiari, Jordi Cubillos, President de Bestiari Mateu Tres
President de Bestiari, Mateu Tres
Ambaixador Emèrit de Bestiari, Jordi Cubillos