L’Agrupació participa en el fòrum obert per a la constitució d’una federació de bestiari occità

Una delegació de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya es va desplaçar ahir – disabte 18 de febrer – a la ciutat de Pézenas (Occitània), per a participar en un fòrum obert en el qual es debatien diferents qüestions sobre la constitució de la Fédération des Totems Occitans et Catalans (TOTEMIC). El bestiari festiu es coneix com a “totem” en els països de parla francesa. Un total de 90 persones, la majoria provinent de les associacions de bestiari de la regió, es van aplegar a l’auditori  Foyer des Campagne per debatre i posar en comú els diferents punts de vista en grups reduïts. L’Agrupació ha estat convidada al fòrum per part d’una de les entitats impulsores, Les Amis del Poulain de Pézenas (que des de fa un parell d’anys són socis de l’Agrupació).

D’una banda, es van donar a conèixer les inquietuds de les entitats, la necessitat d’organitzar-se i alguns dels eixos sobre els quals treballar de forma col·lectiva. D’altra banda, en sorgiren molts dubtes sobre els passos a seguir per a constituir-se, així com la organització i gestió interna. En aquest primer grup de treball, vàrem tenir l’oportunitat d’aportar la nostra experiència com a federació amb vint anys de trajectòria i més de dues-centes entitats federades.

Un cop entrada la tarda, vam participar en un segon grup de treball, centrat en la participació en projectes d’àmbit europeu. Es va posar de manifest la necessitat d’actuar de forma cohesionada i coordinada en l’àmbit europeu, tant en el foment de l’intercanvi cultural com en la representativitat. L’Agrupació va aportar els diferents projectes que tenim en marxa, i que poden encaixar en aquesta lína, com ara la Catalogació del Bestiari Festiu Europeu o la Declaració del 24 de novembre com el Dia Europeu del Bestiari Festiu.

L’acte finalitzà a les sis de la tarda, amb un aperitiu amenitzat amb músiques tradicionals.