Les Festes de Sant roc a la Plaça Nova de Barcelona, declarades d’Interès Nacional

Aquesta setmana, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha acordat declarar les Festes de Sant Roc de la Plaça Nova de Barcelona com a festa patrimonial d’interès nacional i inscriure-les en el Catàleg de Patrimoni Festiu de Catalunya.

Les Festes de Sant Roc de la Plaça Nova es celebren cada agost – pels volts de la Diada de Sant Roc – des de fa més de quatre segles, esdevenint la festa major de barri més antiga de la ciutat.  Es caracteritza per incorporar celebracions centenàries com la Cucanya, el Porró-llarg, els panellets, el globus del capità Munyon, la festa del gos, el Seguici de Sant Roc i els goigs.

L’Associació de Festes de la Plaça Nova va ser guadonat per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya amb el Premi Best a les entitats, en la catgoria de millor acció de conservació o recuperació de tradicions en el marc del Festivitas Bestiarum.

La Junta de Govern de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya celebra aquesta decisió, així com també transmet les més sinceres felicitacions a les entitats que vetllen per a la seva conservació i pervivència.

Fonts:
http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/notapremsavw/299623/ca/govern-declara-festa-patrimonial-dinteres-nacional-festes-sant-roc-placa-nova-barcelona.do
http://plnova.cat/