Entitats, adheriu-vos al manifest “Reforcem l’associacionisme: les associacions com a model democràtic i transformador!”

A totes les entitats federades i, per extensió, a tota entitat sigui quin sigui el seu àmbit cultural:

Han passat gairebé 2 anys d’ençà que el 30 de juliol de 2015 el Parlament de Catalunya va aprovar la Llei 25/2015 del Voluntariat i foment de l’associacionisme. Una llei que, al seu torn, recollia la necessitat i el compromís de redactar una específica centrada en el foment i suport de l’associacionisme, reconeixent així aquesta forma d’organització com un model diferenciat dins de les entitats sense afany de lucre.

Després de mesos de debats i feina en el sí del Consell d’Associacionisme i Voluntariat de Catalunya (CAVC), espai liderat per la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària on estan representades algunes de les principals entitats del sector i d’un procés participatiu d’any i mig, ens trobem amb una proposta d’articulat que no emmarca únicament el foment de les associacions, sinó també altres formes jurídiques d’entitats sense afany de lucre.

Ens hi juguem molt. 95 de cada 100 entitats catalanes sense ànim de lucre són associacions. I tanmateix, no existeix cap llei específica pel foment de l’associacionisme. Una injustícia que la Llei de foment, reconeixement i suport de l’associacionisme perpetua, i enfront la qual, els col·lectius de cultura popular hem de mostrar la nostra disconformitat.

Per fer-la ben palesa, és molt important que la vostra entitat s’adhereixi al manifest ‘Reforcem l’associacionisme: les associacions com a model democràtic i transformador!” Només així, demostrant que el conjunt del moviment associatiu s’hi oposa, aconseguirem aturar-la.

Les cooperatives i fundacions fan una grandíssima feina pel país, i també es mereixen una legislació singular, però no preserven el model de l’associacionisme. Això significa: entitats basades en la participació activa dels socis, regits per potents mecanismes de democràcia interna i formats per persones voluntàries amb voluntat transformadora.

Des de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya hem signat l’adhesió al manifest per tal de donar-hi suport. A més, en Jordi Mullor, Vicepresident Executiu de l’Agrupació i vocal de l’Ens de l’Associacionisme Cultural, forma part de

A més, per mitjà del Vicepresident Executiu, en Jordi Mullor.  l’Ens de l’Associacionisme Cultural, és present al col·lectiu Xarxa Associacions, entitat des d’on s’ha impulsat aquest manifest i s’està vetllant per a una regulació que protegeixi les entitats culturals sense ànim de lucre.

Enllaç d’adhesió al manifest (per a entitats): https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeFeaktMs0AVcQoajGC4rdbefBXHn5ATe9iUxvySq3gzxI9dQ/viewform?c=0&w=1

Manifest:

(Descarrega el Manifest “Reforcem l’associacionisme. Les associacions com a model democràtic i transformador” en format PDF)

Adhesió al manifest (per a entitats): https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeFeaktMs0AVcQoajGC4rdbefBXHn5ATe9iUxvySq3gzxI9dQ/viewform?c=0&w=1