Inscriviu-vos a la Jornada formativa “Llei de Protecció de Dades. Conceptes bàsics i Principals novetats del Reglament Europeu” (21 de setembre a Barcelona)

  • Títol: JORNADA FORMATIVA “Llei de Protecció de Dades. Conceptes bàsics i Principals novetats del Reglament Europeu”
  • Data: dijous 21 de setembre de 2017 a les 19h
  • Lloc: Nova seu social de l’Ens (Carrer València, 558, 6è 1r, Barcelona)
  • Organitza: Ens de l’Associacionisme Cultural
  • Ponent: Eva Cortés
  • Adreçat a: associacions i entitats confederades a l’Ens de l’Associacionisme Cultural. Hi pot participar qualsevol entitat federada a l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya
  • Inscripcions: cal enviar un correu a info@ens.cat, indicar les vostres dades i les de la vostra entitat. Important: indiqueu que formeu part de l’Agrupació del Bestiari.

Les associacions culturals tenim accés a una quantitat ingent d’informació. Són moltes les persones amb qui establim contacte, i en conseqüència, també moltes les dades que gestionem. La jornada formativa Llei de Protecció de Dades. Conceptes bàsics i Principals novetats del Reglament Europeu, a càrrec de la consultora en protecció de dades Eva Cortés, donarà a conèixer les principals obligacions que la normativa exigeix. La cita, dijous 21 de setembre (19:00h) a la nova seu social de l’Ens (Carrer València, 558, 6è 1è, Barcelona).

Amb l’objectiu que la trobada sigui profitosa per totes les entitats que desitgeu participar-hi, sigueu iniciats en la matèria o bé en desconeixeu els principis elementals, Cortés estructurarà la jornada formativa en dos blocs. En el primer, s’exposaran situacions contemplades en la Llei Orgànica de Protecció de Dades 15 / 1999. Entre altres matèries, s’exposarà quina informació corporativa ha d’aparèixer publicada en la pàgina web de la nostra entitat, com s’ha de gestionar l’enviament dels correus electrònics, quin ús podem fer de les imatges, què són els Drets d’Accés, Rectificació, Cancel·lació i Oposició o com han de ser destruïts els documents que contenen informació de caràcter personal?

A continuació, Cortés exposarà les novetats del Reglament General de Protecció de Dades Europeu aprovat el 26 d’abril de 2016, i que serà completament aplicable a partir del 25 de maig de 2018. Es tracta del primer articulat europeu sobre protecció de dades, i a diferència de les normatives estatals aprovades fins ara, implica un replantejament de les polítiques empreses fins ara. Els responsables dels tractaments de dades no podran limitar-se a complir les obligatòries exigides per la llei, sinó que hauran de determinar de manera explícita com aplicaran les mesures que preveu l’RGPD. Hauran d’assumir, en altres paraules, el principi de “responsabilitat proactiva”. No complir la Llei Orgànica de Protecció de Dades, deixeu-me ser tan directe, molt aviat deixarà de ser una opció “tolerada” per l’administració.

Complir la Llei de Protecció de Dades us pot estalviar maldecaps molt seriosos –el seu incompliment comporta sancions econòmiques entre 900 i 40.000 €– i aportar grans beneficis per la vostra entitat. Demostrant que coneixeu i compliu les obligatorietats sobre Protecció de Dades, estareu transmetent la percepció que sou una entitat seriosa i rigorosa. Una imatge que us serà molt valuosa, sobra dir-ho, quan vulgueu tractar amb institucions públiques o entitats privades.

FONT: Ens de l’Associacionisme Cultural