L’Associació Ferafoc de Sant Quintí de Mediona inicia una campanya de micromecenatge a Verkami

Foedus és un espectacle que escenifica la lluita del bé contra el mal i que combina diferents elements principals, com el teatre, el foc, la dansa, la llum i la música. Hi participa bestiari de foc d’arreu de Catalunya, el grup de percussió Taboo de Vilanova i la Geltrú, el grup de dansa de Sant Quintí de Mediona i aquest any incorporem una proposta original i innovadora, en la que s’està treballant conjuntament amb l’Associació de Daperos de Barcelona, es tracta d’una actuació de malabars de llum. El guió del Foedus està escrit per l’historiador Joan Serra Arman i és un projecte creat i dirigit per l’Associació del Ferafoc de Sant Quintí de Mediona. Enguany el Foedus celebrarà la seva segona edició el dia 30 de setembre de 2017 al municipi de Sant Quintí de Mediona i aquest any l’espectacle serà apadrinat per la Carme Ruscalleda Serra, la cuinera catalana amb més estrelles michelin.

La llegenda recrea l’eterna lluita entre les forces del Mal (encapçalades per Ventus, el temible vent que feia i desfeia a la seva voluntat tirànica a la vila de Sant Quintí) i les del Bé, capitanejades pel Comte Guillem transformat en el Ferafoc. Els dos personatges tenen les seves respectives corts. Els Halifax, àligues pavoroses que serveixen a Ventus, i les Volves, criatures de llum, missatgeres i servidores del Ferafoc.

Segons l’Associació Ferafoc de Sant Quintí de Mediona, les aportacions rebudes aniran destinades a millorar la qualitat de l’espectacle.

L’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya va atorgar el Premi Best a una empresa l’any 2014 a Verkami per la seva contribució al finançament dels projectes culturals, especialment en l’àmbit del bestiari festiu. A més, el projecte Foedus va quedar finalista als Premis Best a projectes i iniciatives de les entitats federades en la passada edició. Celebrem, doncs, que aquesta eina segueixi essent útil per al desenvolupament, millora i perfeccionament de les activitats culturals del món del bestiari festiu, i fem una crida a la participació en aquesta interessant iniciativa.

Enllaç al projecte de Verkami: http://vkm.is/foedus