El Bestiari Festiu passeja pel Rosselló

El mes de juliol és, a banda d’algunes dates assenyalades, un dels mesos més intensos en el calendari d’activitats culturals i festes majors. Són nombroses les poblacions que celebren les seves Festes Majors, i s’incentiven centenars d’intercanvis entre entitats de bestiari festiu.

Des de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, en col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Adifolk i les entitats i administracions de cada localitat, s’ha promogut el desplaçament d’una quinzena de figures de bestiari festiu per a que formin part de les festivitats de les localitats del Rosselló.

IDENTI’Cat a Baó (27 de maig de 2017)

A la localitat rossellonenca de Baó enguany s’ha celebrat la setzena edició de la Trobada de la Catalanitat a Catalunya Nord, coneguda com a IDENTI’Cat. Des de l’any 2016, l’Agrupació hi col·labora facilitant el desplaçament i la pirotècnia de diverses figures de bestiari festiu. Enguany hi han estat presents el Berrugues, el Drac infantil del Riberal, el Lleó i la Mulassa de Barcelona, el Bou de Figueres, el Griu d’Artesa de Lleida i el drac Hamlet del Riberal.

    

Trobada de Gegants i Bestiari de Tuïr (22 de juliol de 2017)

Un total de set figures de bestiari festiu participaren a la tradicional Trobada de Gegants i Bestiari Catalans que organitza la Mairie de Tourisme, en col·laboració amb l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.

   

1a Diada d’Adifolk a Perpinya (DAP)  (29 de juliol de 2017)

Adifolk i l’Ajuntament de Perpinyà han celebrat la DAP 2017 · 1ª Diada d’Adifolk a Perpinyà, amb el propòsit de convertir-se cada darrer cap de setmana de juliol en el punt festiu de la cultura popular catalana. Una trentena de grups de tots els àmbits de la cultura popular han omplert els carrers principals de la ciutat de Perpinyà, la gran Festa Major de la Cultura Catalana. El bestiari festiu hi va ser representat amb els dracs Gaudiamus, de la Malèfica del Coll de Barcelona, i el Drac de Foc El Tallot del Vendrell.

 

 

Aprofitem aquest espai per donar de nou les gràcies a totes les entitats participants, per la seva predisposició en formar part d’aquestes activitats culturals, així com de les entitats i institucions que hi han col·laborat. Imatges cortesia de la Colla del Mamut de Viladecans, Associació Cultural del Drac de Sant Quintí de Mediona, Aire Nou de Bao i Adifolk.