Es busquen mecenes per a la construcció d’una Mulassa a Mataró

La iniciativa de l’entitat Mestres del Gai Saber té com a origen un projecte de construcció d’elements festius documentat l’any 1848, però que en aquell moment no es va arribar a dur a terme.

Quina funció tindrà?

La Mulassa de Mataró agafarà protagonisme durant el Ball de Gitanes de Mataró que encapçalarà la comitiva i obrirà l’espectacle amb el seu ball. Substituirà els Cavallistes que en edicions anteriors havien encapçalat el Seguici del Ball de Gitanes.

Com ballarà?

Ballarà al so de Ministrers i de La Principal de La Bisbal, amb una composició especial del mestre Francesc Cassú. També tindrà la seva pròpia coreografia.

Qui l’ha fet?

És una obra col·lectiva en la qual han participat diverses persones com ara en Gerard Fort (en l’escultura), en Ramon Dalmau (en l’estructura), en Juanma Avilés (en els acabats finals) i Eva Ribas (en el vestuari). Totes elles han estat coordinades per l’indumentarista Pau Fernández en qualitat d’assessor estètic pel que fa a la mateixa figura i a la futura indumentària dels respectius portadors.

A què aniran destinades les aportacions?

  • Construcció de la figura.
  • Confecció del vestuari de la figura, inclós l’escut de Mataró.
  • Elaboració d’un vídeo-documental del procés de construcció de la figura.
  • Composició i arranjaments de les músiques pròpies.
  • Festa d’estrena de la Mulassa (3 de febrer de 2018).
  • Inici de confecció del vestuari dels portadors.

Com col·laborar-hi:

Es poden fer aportacions mitjançant la plataforma Verkami, a través del següent enllaç: https://www.verkami.com/locale/ca/projects/19426-una-mulassa-a-mataro