El 3r Premi Teresa Rebull busca el millor projecte de producció musical en cultura popular i tradicional

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Fira Mediterrània de Manresa, amb la col·laboració de l’Espai Marfà – Ajuntament de Girona i la Fundació Privada Casa de la Música del Gironès, han convocat el Premi “Teresa Rebull” al millor projecte de producció musical en cultura popular i tradicional. L’objectiu de la iniciativa és donar suport als projectes musicals que trobin en els elements de la cultura popular i tradicional el seu eix creatiu, col·laborant en el finançament del procés de producció.

El premi està dotat amb 5.000 euros, quantitat que s’haurà d’invertir íntegrament en la producció del projecte, i una estada de creació. L’espectacle guanyador s’estrenarà en el marc de la 21a Fira Mediterrània de Manresa. La convocatòria està oberta fins al 16 de març a les 15h.

Aquest premi vol subratllar l’enorme trajectòria vital de Teresa Rebull. Filla de reconeguts militants sindicals, Teresa Rebull va viure la República i la guerra civil com a membre del POUM. Exiliada a França amb 19 anys, va entrar en contacte amb molts intel·lectuals francesos i sudamericans. Tot i que durant la seva joventut va actuar amb diferents formacions artístiques, com a cantant i ballarina -amb un remarcat interès pel folklore ibèric-, no va ser fins als 50 anys, quan va entrar en contacte amb els joves de la Nova Cançó, que va començar a compondre cançons i a interpretar-les en públic, convertint-se així en l’”àvia de la Nova Cançó”. Rebull va deixar els escenaris al 1980, i va passar els darrers anys de la seva vida pintant a casa, una altra de les seves passions artístiques, i assistint a diferents actes polítics i culturals. Al llarg dels seus 95 anys de vida, Teresa Rebull va donar alè amb el seu entusiasme a una infinitat d’iniciatives polítiques i culturals.

L’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya posa en coneixement de les seves entitats federades aquesta iniciativa per si és d’interès.

Podeu consultar les Bases del premi en el següent enllaç: http://firamediterrania.cat/ca/premi-teresa-rebull/bases-del-premi-teresa-rebull