El Drac Baluk Astharot, la Galera de Cambrils, el Drac de Santa Margarida de Gaia i el Fumera de Badalona es disputaran el Festival d’Enceses de Bestiari d’Artesa de Lleida

El Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida pretén estimular la imaginació i l’enginy, per tal de fer lluir el bestiari de foc, exhibint les millors i més potents enceses, que facin espurnejar d’allò més les nostres bèsties, un dels símbols de la nostra identitat com a poble. Enguany ve carregada de novetats, i és que la nit del dissabte 7 de juliol de 2018, la Plaça Major d’aquesta localitat acollirà la 10a edició d’aquest certamen.

La dinàmica del concurs consta de tres enceses de competició, una d’elles amb el ball de protocol i la música pròpia de la bèstia. Finalment, el concurs clourà amb una quarta encesa conjunta de tots els participants com a cloenda de l’acte, en senyal de germanor i respecte, trets característics del món del Bestiari Festiu.

Un Jurat s’encarregarà de valorar per a cada una de les enceses, la posada plàstica de l’encesa, la combinació de la bèstia amb el foc, el ball de protocol i l’escenificació, els colors, el tipus de pirotècnia i la durada de l’encesa.

Enguany, els premis són de major quantia:

  • Primer premi: 1.300€, concedit i patrocinat per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya
  • Segon premi: 1.100€
  • Tercer premi: 900€
  • Quart premi: 700€

Els participants que han superat els requisits per a participar-hi són:

  1. Drac Baluk Astharot, de Terrassa
  2. La Galera de Cambrils
  3. El Drac de Santa Margarida de Gaia
  4. El Fumera, de Badalona Bèsties de Foc

A tots ells, els desitgem molta sort, i que gaudeixin d’aquesta experiència emocionant.