Una iniciativa de micromecenatge al Verkami per a la Víbria de Cervera

La comissió de dones que s’encarrega d’organitzar, preparar i dinamitzar el Dijous Gras ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per a finançar la construcció de la Miliciana, la Víbria de Dijous Gras de Cervera.

La víbria o vibra és un animal de la mitologia fantàstica medieval i popular, una femella Drac. Pren diferents formes i referències del món animal, normalment de rèptils i assimilacions als dracs, però la forma de la víbria de Cervera serà una sorpresa, fins la nit de Dijous Gras, i la seva assimilació animal també.

La Miliciana és el nom que prendrà la víbria de Cervera.

Aquesta ballarà principalment durant el Dijous Gras, una festa popular prèvia a l’Aquelarre de Cervera.

La festa, que està protagonitzada principalment per dones, sumarà a partir d’enguany aquest element festiu, que amb el seu nom vol fer memòria de totes les lluitadores antifeixistes i feministes de la Guerra Civil.

Les bastaixes que acompanyaran la víbria s’anomeran milicianes: vetllaran per la figura i la portadora, però també ballaran i faran partícep al públic del ball de la víbria. La Miliciana tindrà música i ball propis.

La construcció de La Miliciana anirà a càrrec de l’artista local, Xavi Badia. I el vestuari a càrrec de la dissenyadora local, Gemma Oriol.

Per a més informació: https://www.verkami.com/projects/21190-la-miliciana

 

Fonts: https://www.verkami.com/projects/21190-la-milicianahttps://locarranquer.blogspot.com/2018/08/la-miliciana-una-vibria-per-cervera.html