Escultors de la festa: el primer llibre sobre la professió de disseny i construcció d’imatgeria festiva.

L’ha escrit Manel Güell, l’ha publicat Pagès Editors i en són protagonistes els tallers Sarandaca, Ventura&Hosta i Dolors Sans.

Escultors de la festa és la primera publicació que tracta sobre el treball de disseny i construcció d’imatgeria festiva (dracs, gegants, capgrossos i bestiari festiu divers ) dels tallers Sarandaca, Ventura&Hosta i Dolors Sans.

Es converteix en un document únic i totalment innovador que presenta les biografies, l’evolució dels tallers i les seves opinions sobre la festa popular mitjançant entrevistes en profunditat. S’exposen de manera detallada les tècniques i  els materials de construcció.

Completa el llibre un inventari dels aproximats 1.000 elements construïts pels tres tallers des dels seus inicis fins l’any 2018. També proposa una reflexió sobre la festa  des d’una perspectiva etnogràfica, folklòrica i sociològica, amb articles de Bienve Moya, Amadeu Carbó, Xavier Cordomí, Paco Cruz i una entrevista amb  Jo Farb Hernández. Està il·lustrat amb 270 imatges, la majoria inèdites, de la imatgeria festiva dels tres escultors de la festa. El llibre és de format foli, a tot color i de 280 pàgines. L’ha publicat Pagès editors i compta amb una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

El llibre es presentarà als següents llocs:

  • Dia 20 de febrer de 2019 a les 19 hores a la Biblioteca Torras i Bages (Plaça de l’Oli, 20) de Vilafranca del Penedès.
  • Dia 25 de febrer de 2019 a les 19,30 hores a la Roca Umbert (Fàbrica de les Arts de Granollers, carrer Prat de la Riba, 77) de Granollers.
  • Dia 7 de març de 2019 a les 20 hores a La Casa dels Entremesos (Plaça de les Beates, 2) de Barcelona.

Més informació sobre el llibre a https://www.pageseditors.cat/ca/escultors-de-la-festa.html