Treu la teva bèstia!

El bestiari està en un bon moment, cada cop hi ha més bèsties i de més qualitat, cada any n’apareixen de noves i millors però el fenomen que més ha pujat en tots aquests anys és el món del bestiari infantil.

Fa uns mesos la cooperativa Coopgros, un taller d’escultura dedicat a la creació i construcció de tot tipus de figures, ens va oferir de participar en un projecte més que engrescador: un taller cooperatiu d’escultura on quatre instituts crearien una bèstia i tot el que l’envoltava: vestuari, música i balls.

Així es va parlar amb quatre instituts: l’institut Castell Dels Templers del barri de la Mariola. (Lleida), l’Institut Jaume I de Salou (Tarragona), l’Institut Severo Ochoa del barri de La plana d’Esplugues del Llobregat (Barcelona) i l’institut Salvador Espriu de Salt (Girona).

L’objectiu és utilitzar el procés de construcció com una eina per a la cohesió i la inclusió social i vol acabar en una trobada on aquestes noves besties es trobarien amb quatre més des diferents llocs que les apadrinarien. El projecte es diu “Treu la teva bèstia” i està funcionant des del gener d’aquest any.

La trobada final es farà a Vilafranca, l’1 de juny del 2019, dins la tradicional festa de l’Obrim la gàbia i aprofitant la celebració del dia de l’Associacionisme, envoltats d’activitats per a infants i acabant amb un cercavila on totes elles, besties noves i velles participaran compartint l’experiència. Finalment tot aquest procés quedarà reflectit en un documental que repassarà tot el procés de construcció i la celebració de la trobada.

Un dels objectius més difícils d’assolir per la cultura popular sempre ha estat la promoció i difusió entre els més joves. En un món dominat per la tecnologia i els estímuls visuals és complicat fer-los arribar la importància de la tradició i les nostres arrels. Aquesta iniciativa pretén vèncer aquests obstacles fent-los viure una experiència immersiva des del primer moment, des del minut zero.

Aquí hi teniu l’enllaç a la pàgina del projecte:

http://www.treulatevabestia.cat/