Es cerquen figures de bestiari festiu per a trobades a la Catalunya Nord (termini: 1 de març)

Es busquen entre 2 i 4 figures de bestiari festiu per a participar en cada una de les següents activitats de la Catalunya Nord. Les colles interessades haureu de comunicar-ho per correu electrònic (info@bestiari.cat) abans de l’1 de març, seguint les indicacions que trobareu en aquest mateix correu.
1. Trobada de Bestiari Festiu a l’ IdentiICAT (Bao), dissabte 1 de juny de 2019
L’IdentiCAT és una festa de la catalanitat de la Catalunya Nord. Enguany arriba a la seva majoria d’edat, ja que se’n celebra la divuitena edició. Al llarg dels diferents dies que dura la mostra, s’hi organitzen actes de diferents manifestacions festives catalanes, com ara un aplec de gegants i bastoners, concerts de música tradicional, una trobada de diables…
La cercavila de bestiari es duu a terme el dissabte 1 de juny, entre les 17 i les 19h.
L’organització ofereix sopar (19h aprox).
L’entitat Aire Nou de Bao és membre de l’Agrupació i se’ls coneix per la seva inesgotable energia per reivindicar la catalanitat de la Catalunya Nord des de l’àmbit cultural, malgrat topar-se amb molts entrebancs i dificultats a nivell administratiu. L’any 2017 va rebre el Premi BEST a una associació, en reconeixement a la seva tasca.
2. Trobada de Gegants i Bestiari (Tuïr), dissabte 20 de juliol de 2019
Essent ja tradicional, dins la segona quinzena de juliol, la municipalitat de Tuïr (Rosselló) organitza una Trobada de Gegants i Bestiari. Des de l’Agrupació hi col·laborem aportant diverses figures de bestiari festiu.
L’Oficina de Cultura i Animació obsequia als participants amb un sopar. Després d’aquest, pels volts de les 21h, el bestiari festiu participa en una cercavila i posterior ballada de lluïment a la Plaça de la República.
Des de fa dues edicions, la municipalitat no pot oferir cap espai (pavelló) per a que les colles hi puguin pernoctar. Per tant, tingueu-ho en compte a l’hora de planificar el desplaçament (ja sigui retorn de nit, o bé cercar un lloc on dormir per la zona).
Condicions de participació:
  • Les colles interessades en participar en qualsevol de les dues activitats, haureu de presentar una proposta per correu electrònic a info@bestiari.cat, on hi consti descripció i fotografies de la figura.
  • Haureu d’adjuntar també un pressupost on hi constin només les despeses de desplaçament.
  • L’Agrupació facilitarà la pirotècnia als participants.
  • Tindran preferència les figures que no hagin participat mai en aquestes trobades.
  • Es valoraran les propostes que siguin singulars, de colles que celebrin aniversaris o bé que incorporin a més d’una figura en el mateix desplaçament.
  • El programa d’actes que figura en aquest correu és provisional.
  • Una comissió tècnica de l’Agrupació elaborarà una proposta que serà traslladada als organitzadors dels actes. L’organitzador de cada un dels actes és qui té la potestat d’escollir els participants que més s’adiguin atenent als objectius i pressupost de la trobada.

Afanyeu-vos, i presenteu les vostres propostes!