Campanya de mecenatge per al nou Drac del Vendrell

La Associació Drac del Vendrell ha iniciat una campanya de micromecenatge a la pàgina web totsuma.cat per tirar endavant el projecte del nou Drac del Vendrell, que serà batejat el proper dia 6 d’abril. L’objectiu és recaptar els 1000€ que s’han marcat en els 30 dies de campanya, que acabarà el 2 d’abril.

 

HISTÒRIA DEL DRAC

La tasca de construcció i modelatge sempre amb patró i mètodes tradicionals va ser a càrrec de Salvador Arroyo i Julivert i Pau Arroyo i Casals, entre finals d’agost i principis d’octubre del 1980.

La testa va coronada en record de l’època històrica en què es documenta el seu antecessor -1877, inicis de la Restauració monàrquica-. L’aparició pública va tenir lloc en la cercavila del diumenge de la Fira: el 19 d’octubre de 1980.

Des de llavors, el Drac Coronat va restar incorporat al festeig popular fins a la Fira del 1984.

La Nova imatge del Drac

La figura del Drac serà construïda pel taller Arnau Codina de Vilanova i la Geltrú, on aquest la farà una miqueta més musculada però a la vegada seguint la línia tradicional, tot basant-se en la idea de realitzar una bèstia única i a la vegada representativa pel Vendrell.

Aquesta figura no serà coronada i actuarà a les processons dels portants d’honor, en les cercaviles i actes del seguici popular, en la cercavila de foc i qualsevol acte que es cregui oportú amb prèvia consulta als òrgans pertinents.

Si voleu fer una aportació al projecte i participar a la campanya, ho podeu fer a partir del següent enllaç:

https://www.totsuma.cat/projecte/1612/bateig-drac-del-vendrell