Rosa Maria Provencio ha estat escollida presidenta de l’Ens de l’Associacionisme Cultural

Aquest dimecres 6 de març, l’assemblea de l’Ens va escollir la Rosa Maria Provencio com a nova presidenta de la Confederació rellevant en Josep Viana, president des de l’any 2015. La Rosa Maria, presidenta fins ara de la Associació Catalana de Puntaires, va parlar en el seu discurs de presentació de la poca presència de la dona als òrgans de govern de les associacions i de com n’era d’important que s’hi anessin incorporant.

És innegable la incorporació de la dona en tots els àmbits de la vida associativa. Segons el Panoràmic, una enquesta a nivell de país que recull dades de l’associacionisme, la presència de la dona en les activitats que fan les associacions és molt alta, més que la de l’home. En canvi el percentatge femení en òrgans de govern és molt baix i en molts casos, a més, es limita a la feina de secretària o administrativa.

L’Ens de l’Associacionisme és una confederació que agrupa moltes de les federacions de cultura popular de Catalunya i per tant és un gran pas que la presidència sigui ara per una dona però no us enganyeu, segueix sent l’única dona en aquesta junta.

És evident que s’ha avançat molt en la incorporació de la dona en el món associatiu però encara hi ha molta feina per fer.

En nom de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i, per extensió, en nom de tot el col·lectiu del bestiari festiu, felicitem la Rosa Maria Provencio pel nou càrrec i li fem arribar tot el nostre suport com a vocals que som de la junta de l’Ens.

L’Ens de l’Associacionisme Cultural

L’Ens de l’Associacionisme Cultural és una confederació sense ànim de lucre que es fundà l’any 2005, amb l’objectiu de promoure i vehicular una major visibilitat de la cultura popular als mitjans de comunicació, de generar espais de debat i reflexió entorn el món associatiu cultural català, i de construir un espai de relació amb les institucions públiques i privades per tal de fer possible que cada cop més, l’associacionisme cultural català tingui una major incidència i consideració en la societat catalana. Des dels seus inicis, l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya en forma part, i hi té designat un vocal a la Junta Directiva.

Autor:
Jordi Mullor
Vicepresident executiu de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya