Obertes les inscripcions per a participar de l’11è Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida

Com ja mana la tradició, la Diada de Sant Jordi dóna el tret de sortida a l’organització del Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida, que enguany es celebrarà el dissabte 6 de juliol de 2019 a la plaça major d’aquesta localitat. Des d’avui, i fins el dia 23 de maig, s’obre període per a que les entitats que ho desitgin es puguin inscriure al concurs.

L’11a edició del Festival d’Enceses de Bestiari d’Artesa de Lleida

El Festival pretén estimular la imaginació i l’enginy dels col·lectius vinculats al món del bestiari festiu, de forma que facin fer lluir les seves figures bestiari amb sortidors pirotècnics en equilibri amb la posada plàstica, el ball i l’acompanyament musical. El certamen arriba a la seva 11a edició, consolidant-se així com una de les activitats de referència a nivell cultural del nostre país.

La dinàmica del concurs consta de tres enceses de competició, una d’elles amb el ball de protocol i la música pròpia de la bèstia, i una quarta competició conjunta de tots els participants com a cloenda de l’acte. Un Jurat s’encarregarà de valorar per a cada una de les enceses, la posada plàstica de l’encesa, la combinació de la bèstia amb el foc, el ball de protocol i l’escenificació, els colors, el tipus de pirotècnia i la durada de l’encesa.

Els premis d’enguany són concedits i patrocinats per l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya:

  • Primer premi: 1.300€
  • Segon premi: 1.100€
  • Tercer premi: 900€
  • Quart premi de participació: 700€
  • Cinquè premi de participació: 700€

I també la 14 Trobada de Bestiari Festiu d’Artesa de Lleida

Tots els grups que participin al Festival d’Enceses, també formaran part de la 14 Trobada de Bestiari Festiu d’Artesa de Lleida, que es celebrarà el mateix dissabte 6 de juliol a partir de les sis de la tarda.

Per a més informació, podeu consultar les Bases o descarregar-vos la Fitxa d’inscripció