[Crònica] XX Trobada de Bèsties de Foc de Castelló

La Plaça Major de Castelló de la Plana va acollir  el 8 de juny del 2019, les activitats centrals de la XX Trobada de Bèsties de Foc, organitzada per Botafocs, que va celebrar també els 20 anys dels primers Dracs Bessons de la ciutat, presentats dintre de la Nit de Sant Joan en el 1999, a la platja del Gurugú.

Les entitats participants van ser els  els Gegants de L’Alcora, els Gegantons i Cabuts  de Vinaròs, els Cabuts de Paiporta, la Mula Baba de Girona, el Drac de Sarrià, la Víbria  de Barcelona, l’Au Fènix de la Pobla de Mafumet, el Drac Grafus de Tortosa, els Dracs Bessons de la ciutat, i també el  bestiari Infantil  de Botafocs. Per diferents motius sorprenents no van poder assistir  el Drac de Dènia i la Mulassa de Montblanc.

La Mostra Cultural prevista, amb la percussió, geganters, les Titelles de la Mula Baba van omplir de gent menuda la plaça major a partir de les 17 hores….gràcies que totes les entitats van ser puntuals en la seua arribada. El lliurament de detalls a tots les entitats presents, amb la presència  del vicealcalde en funcions de l’Ajuntament de Castelló, que va agrair la presència de totes les persones i entitats en la diada. va anticipar la tabalada infernal que es va desenvolupar ple de dinamisme i festa.

              

Al voltant de 250  persones van ser els protagonistes, amb el bestiari,  els  acompanyaments  musicals i d’intendència  ompliren els carrers més cèntrics de Castelló de balls i músiques, que estaven plens de gom a gom, com mai s’havia vist en anteriors edicions de la trobada.
La benvinguda dels organitzadors i  la breu  presentació dels Dracs Bessons van iniciar els actes del 20 aniversari dels amfitrions, ja a la Plaça Major,  amb l’encesa d’un rètol i bateries de confeti.  Tot seguit es van desenvolupar els balls de les figures de les entitats. Els forts aplaudiments van tancar tots els balls.
Dues enceses de pirotècnia, de forma individual i conjunta, van permetre a tots els assistents comprovar l’espectacularitat de les figures cremant pólvora. El públic que omplia la plaça com mai. va gaudir de l’espectacle màgic de la cultura del foc. Un remat pirotècnic i una traca van tancar l’acte, a l’horari previst, amb  els aplaudiments generalitzats del nombrós públic present.

Un sopar de germanor a la Pèrgola, organitzat per Botafocs, va concloure la diada. Es van acomiadar les entitats contents i pagats amb el desig de tornar-se a trobar a curt termini arreu de les nostres comarques….

Rafel Pérez, vocal territorial País Valencià

Castelló, 13 de juny 2019