Joves de Badalona impulsen la creació d’una mulassa

mulassa badalona

Un grup de joves de Badalona està treballant per incorporar una mulassa al seguici festiu de la ciutat. Així ho ha anunciat aquest dilluns 28 d’octubre a través d’un comunicat publicat a les xarxes socials. Mitjançant l’etiqueta #eslhoradelamulassa, aquest col·lectiu té com a objectiu introduir una nova imatge festiva per continuar patrimonialitzant i potenciant el folklore del municipi.

A hores d’ara està previst que l’any que ve s’estreni la nova bèstia. De fet, l’escultor Jordi Grau, del Taller Drac Petit, ja està treballant en la construcció de la figura. El col·lectiu també ha explicat a través del seu anunci que la Mulassa es pagarà a partir de “subscripció popular”, és a dir, a partir de les donacions que facin tant particulars com empreses o entitats. Més endavant, els impulsors de la iniciativa publicaran més informació sobre com es pot contribuir amb el projecte.

Pel que fa a aspectes com la vestimenta de la bèstia, de moment només s’ha anunciat que anirà a càrrec de persones de Badalona, com també la música i la coreografia.

El col·lectiu que està impulsant la Mulassa de Badalona vol que aquest element participi en els actes més destacats de la ciutat com les Festes de Maig, la Nit de Sant Joan o la Festa Major. No obstant això, a diferència de l’àliga, que és una figura solemne i protocol·lària, o del Drac, que és un element maligne, el seu objectiu és que el caràcter de la nova Mulassa sigui més aviat esbojarrat.