L’escola L’Estel de la Sagrera estrena un nou drac

Drac Estelus

El passat divendres 25 d’octubre va tenir lloc la presentació del nou drac de l’Escola l’Estel de la Sagrera: el drac Estelus. La nova bèstia, creada pels alumnes i  famílies del centre educatiu, es va presentar al costat del seu padrí: el Drac Volador de la Sagrera.

Tal com explica la directora del centre, Marta Rubio, la idea de fer aquesta bèstia va sortir dels pares i mares. Alguns d’ells formen part de la colla Dracs, Diables i Gegants de la Sagrera i van proposar que l’escola creés un drac perquè pogués sortir durant les festes del barri.

Al llarg del curs 2018-2019 el centre educatiu va començar el procés d’elaboració de la nova figura festiva. Primer es va proposar als alumnes que fessin un esbós de com voldrien que fos el drac. A partir d’aquí es va fer una selecció dels millors dibuixos i, agafant idees de tots ells, es va elaborar l’esbós final. Posteriorment, els alumnes també van participar en el procés de construcció de la nova figura.

Un drac, diferents portants

El drac Estelus té el cap fet de cartró i el cos de roba. Com passa amb el Drac Volador de la Sagrera, el seu cos és llarg i, per fer-lo ballar,  l’han de portar diferents persones. En aquest cas l’Estelus conté en el seu interior diferents cèrcols, dels que s’utilitzen en Educació Física, perquè els infants puguin moure’l.

Una oportunitat per crear xarxa

Un cop feta l’estrena, el drac Estelus ja pot sortir a ballar a les festes que s’organitzen al barri. De fet, ja hi ha altres escoles de la zona que també tenen imatges festives i també les treuen a ballar. La sortida més recent serà durant la Festa Major de la Sagrera, que se celebra del 14 al 24 de novembre. En aquest cas, els encarregats de portar l’Estelus seran els infants i les famílies del centre.

Marta Rubio, directora de l’Escola l’Estel, ha valorat molt positivament el projecte de crear un drac a l’escola. Considera que ha estat una bona manera de fer xarxa entre les institucions de cultura popular del barri i les famílies.