L’Agrupació del Bestiari i l’associació Botafocs, guardonats en els III Premis Antoni Carné

Premis Antoni Carné 2019

El projecte de digitalització 3D de les figures de bestiari ha rebut un premi per la seva capacitat innovadora. Així es va anunciar el passat dimecres 6 de novembre a la nit, durant l’acte de lliurament dels III Premis Antoni Carné. El president de l’Agrupació del Bestiari, Mateu Tres, va ser l’encarregat de recollir aquest guardó que entrega l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català (ENS) des de fa tres anys. L’objectiu d’aquests premis és millorar la visibilitat dels projectes que duen a terme les entitats culturals.

Premi a la Iniciativa Innovadora

Enguany, l’Agrupació del Bestiari Festiu ha rebut el Premi a la Iniciativa Innovadora pel seu projecte de digitalització de figures de bestiari en 3D. Els jutges del certamen han valorat la iniciativa, cofinançada per la Fundació puntCAT, per la seva capacitat de reproduir figures de bestiari. El projecte obre la porta a poder recuperar bèsties, sigui al complet o alguna part, en cas que sigui necessari. A la vegada, serveix per a divulgar la cultura popular des de nous punts de vista a partir de la creació de petites rèpliques.

Un reconeixement a la seva trajectòria 

L’Associació Cultural Botafocs, entitat pertanyent a l’Agrupació del Bestiari, també ha estat premiada en els III Premis Antoni Carné. En aquest cas, ha rebut el Premi Previsora General al Programa. El jurat ha destacat la trajectòria de l’entitat per haver aconseguit consolidar un calendari festiu en la comarca valenciana de la Plana Alta i per haver creat una gran xarxa amb diferents persones i entitats.

Font: Tornaveu

(Foto: Guanyadors dels III Premis Antoni Carné / Font: Àngels Melange)

Premis Antoni Carné
Gala d’entrega de premis Antoni Carné