Martí Oliveras, meteoròleg de RAC1, nou ambaixador del bestiari

Queda menys d’una setmana per a la celebració del Festivitas Bestiarum i ja se sap qui serà el nou ambaixador del bestiari festiu el pròxim 2020. Es tracta del geògraf i climatòleg Martí Oliveras (la Garriga, 1994), que li pren el relleu a la també meteoròloga Mònica Usart, convertint-se en l’ambaixador més jove que ha tingut fins ara el bestiari festiu.

Oliveras treballa actualment com a home del temps a RAC1 i RAC105 i col·labora amb els mitjans locals Ràdio Silenci, Vallès Oriental Televisió i Ona Bages. És graduat per la Universitat de Barcelona i ha treballat com a meteoròleg al Diari ARA i al Servei Meteorològic de Catalunya.

Des de sempre Oliveras ha estat vinculat en diversos projectes associatius. A més, té un estret lligam amb la cultura popular que li ve de família: és nebot de Ramon Aumedes, escultor d’imatgeria festiva del Taller Sarandaca de Granollers.

Pel que fa a les seves aficions, és un amant dels esports de muntanya i de la natura en general. Sempre diu que si no el troben, que el busquin pel Montseny o els Cingles de Bertí.

Un representant davant la premsa i la societat

L’ambaixador del bestiari festiu és una figura que es va crear l’any 2014 durant la primera edició del Festivitas Bestiarum. Des de llavors, cada any es nomena una persona coneguda perquè representi les entitats de bestiari festiu davant la societat i la premsa.

En les anteriors edicions també van ser ambaixadors: el periodista Jordi Margarit (2015), la periodista Rita Marzoa (2016), el meteoròleg Tomàs Molina (2017), l’escriptora Empar Moliner (2018) i la meteoròloga Mònica Usart (2019).

(Foto: Martí Oliveras a la redacció de RAC1 / Font: RAC1)

Actes del dissabte 16 de novembre a Cervera

15.30 h: Plantada de figures de bestiari a la plaça Major.

17.00 h: Cercavila de bestiari tranquil i de pirotècnia des de la plaça Major fins a la plaça Universitat, passant pels carrers Major i de Santa Anna.

18.30 h: Gala Festivitas Bestiarum. Lliurament dels Premis BEST (entrada lliure) al Paranimf de la Universitat.

20.00 h: Lluïments de cortesia i refrigeri pels assistents a la plaça Universitat.

Cartell Festivitas Bestiarum 2019
Cartell Festivitas Bestiarum 2019